Duivensites.nl
 
Winnaar St. Vincent Marathon Noord
Bestuur Marathon Noord  1-7-2008
 

Om hiervoor in aanmerking te komen moet men op de eerste plaats lid zijn van onze Stichting, minimaal 1045 km. hebben vanaf St. Vincent en je de eerste of tweede getekende constateren. Want, wanneer Nanne Nijboer uit Steenwijk zijn eerste of tweede getekende had geconstateerd (het was zijn 6e), dan hadden Harrie en John Bosman genoegen moeten nemen met de tweede plaats. Maar de overwinnaar van sector 3, de NL05-1027447 (1e get.) liet zijn baasjes glunderen op deze zaterdag. Om 10.52.56 uur werd hij geconstateerd op een afstand van 1083 km en met een snelheid van 1159 mpm. Klasse!!

De combinatie Bosman uit Doetinchem zijn echte fondmannen en dan speciaal de grote fondvluchten genieten hun voorkeur. Ook de ZLU vluchten schuwen ze niet, getuige vorig jaar de 17e nationaal Barcelona. In 2006 hadden ze de beste duif van het Internationale Fondspel op hun hok zitten. Ook bij de kampioenschappen zijn ze de laatste 10 jaar steeds voorin te vinden en dan vooral in de VNCC, de sterkste fondclub in Oost Nederland.

In 1990 zijn ze overgestapt van het programmaspel naar het fondgebeuren. De basis is het Jan Aardensoort van Meesters uit De Heen, aangevuld met duiven van wijlen Thei Hermans uit Helden-Beringen, die het oude soort van de bekende achterhoekse speler Dick Stern op zijn hokken voerde. De laatste jaren zijn er nog duiven van Cor de Heijde en het Lazeromssoort via van Breene bijgehaald.

Het totale weduwschap wordt hier beoefend met 36 koppels. Helaas zijn er vanwege een paar slechte vluchten (o.a. Limoges) nog 23 koppels over. Vooral de jaarlingen hebben het moeten verduren. Met tegenslag kunnen de heren Bosmannen wel omgaan en proberen er toch weer elke vlucht te staan. Ook het bestuurlijke werk hebben ze in de vingers. Harrie is concoursleider van P.V. De Reisduif-Bode en John is bestuurslid van de FBCC en tevens penningmeester van afdeling 9. In het dagelijks leven is John assistent-accountant.

De NL 1027447 stond niet voor niets als 1e getekende. Zijn prestaties mogen gezien worden. In 2006 Perigueux 484e – 3837 d.; 1604e Bergerac tegen 8712 d. 2007 St.Vincent 814e – 5825 d.; Tarbes 315e – 5470 d. en dan nog Bergerac 712e – 15490 d. Dus 3 knappe prijzen nationaal in een jaar.  En dan nu de 1e NATIONAAL sektor 3 en EERSTE in de competitie van Marathon Noord. Prachtig.

Voor Montauban staat hij er weer prachtig voor en zal zeker als 1e getekende worden gezet. We wachten af en zullen zien wat de 447 nog in zijn mars heeft.
Helaas zal er dit jaar een eind komen aan deze Combinatie. John vertrekt naar Axel, neemt het 13 meter lange hok mee met een stel van deze fantastische vliegers en kwekers. Harrie gaat natuurlijk verder en heeft op zijn nieuwe adres alles al op een rijtje. Prachtige hokken met rennen staan achter zijn woning en zullen daar zeker doorgaan met prijsvliegen.

Heren bedankt voor de ontvangst en op zaterdag 25 oktober a.s. worden jullie wederom gehuldigd met deze prachtige overwinning op de koninginnevlucht Saint Vincent de Tyrosse.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.