Duivensites.nl
 
John van Klink winnaar Montauban SMN
Rob Koeman (SMN)  24-7-2008
 

Eindelijk weer eens een lossing waar de weergoden geen belangrijk (negatief) stempel op konden drukken, dus een nationale overnachtvlucht waar elke fondliefhebber met spanning naar uitkijkt. Zo ook John van Klink met zijn echtgenote en trouwste supporter.

John, sinds kort deelnemer aan een van de mooiste fondcompetities in dit land, had een van zijn meest succesvolle duivinnen ingekorfd te weten het "nul achie", met ringnummer 05-1390508 (stamboom). De duiven werden gelost op vrijdag 4 juli om 13.00 uur met een aantal van 8307 duiven in sector 2. John klokte haar op zaterdagmorgen  om 05.49.50 hetgeen een snelheid betekend van 1487 mpm. Het was zijn 1e getekende van zijn 5 gezette duiven. Zij behaalde hiermee de 2e prijs nationaal in sector 2. Dat deze duivin een echte klasbak is bewees zij onlangs nog op nationaal St.Vincent waar zij, als 2e getekende, de 27e prijs nationaal speelde in sector 2 tegen 5201 duiven!!!

Volgens John gaat deze duivin ook nog mee naar Tarbes. Pakt ook dit goed uit, dan zal zij heel hoog eindigen in de nationale fondcompetitie. John, van beroep rozenkweker, is reeds vele jaren duivenliefhebber en is door zijn fijne contact met Karel Sneekes uit Driehuis overgestapt van programmaspeler naar het spel van de overnachtfond. Er zijn in de loop van de tijd dan ook diverse duiven vanuit Driehuis naar Oude Wetering gekomen. John houdt in de winter ca. 16 koppels vliegduiven aan en 4 kweekkoppels en is dus een melker met weinig duiven, hetgeen zijn prestaties nog mooier maakt.

Het was voor ondergetekende een heel aangenaam bezoek bij de heer en mevrouw van Klink met de wetenschap dat een liefhebber met niet veel duiven toch fantatische prestaties kan behalen.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.