Duivensites.nl
 
Hè hè eindelijk was het weer zover: Teletekst
Gert Jan Beute  27-8-2008
 

Afgelopen zaterdag 23 augustus 2008 was het dan weer zover, de Nationale Derby der Junioren.
Waar je een heel jaar voor werkt moet er dan op die ene vlucht uit komen, en als het dan lukt... SUPER! 3e NPO Morlincourt 2008 met 08-2027720 “Berenice” , het zelfde blauwe duivinnetje als vorige week (St. Quentin).

Het is een mega inteelt duivin naar de 613 van wijlen Jos van Limpt “de Klak”, alle 4 de grootouders zijn 613 duiven (het fenomeen 1989-1775613), een heel licht blauwe duivin met super witoogje en donkere iris, schitterend gewoon. Haar vader is de 567 kweker die ik kocht in 2004 van Beekman & Tilmans deze doffer is ook al vader is van “Riko” (met 9e NPO Orleans) en van “Aureole” onze beste jaarling 2008.

Diezelfde morgen hadden we de eerste natour vlucht vanuit Heteren (104 km), de duiven kwamen weergaloos bij iedereen dus ook bij ons. Vorig jaar speelden we steeds maar 10 duifjes en pakten 93% prijs over de vier vluchten, maar dit jaar besloten we om wat meer duiven te spelen, 47 oude en jonge duiven werden er om 09.40 gelost, om 10.52.52 kwam als een raket onze 1e getekende uit de lucht vallen “Missouri’s Girl” won hiermee de 3e prijs tegen 448 duiven (vorige week 2e tegen 413 op Zutphen opleervlucht).
Deze rechtstreekse Eijerkamp duivin is met recht een wonder duif te noemen, op alle afstanden van 68 tot 625 km pakte ze vroege prijzen met reeds 4 eersten en vele malen bij de eerste 7!! (ook 3e NPO Offenburg).

Na de natour vlucht was het wachten geblazen op de eerste tijden van de nationale Derby. Eerst hoorden we 15.13 Wageningen, snelheid uitrekenen, even later hoorden we 15.33 Eijerkamp Zutphen, 15.48 Mevr. Prins Nieuw Leusen, weer bijstellen omdat Nieuwleusen zelfde vlucht had (afd. 10), weer even later Appie Dunnink Staphorst 15.44 reeds, dan hadden we om 16.00 uur moeten klokken, maar dat lukte niet het regende pijpenstelen bij ons rond die tijd, weer even later Rein Gaal uit Onna 16.06 uur 1e gemelde Steenwijkerwold, weer uitrekenen, dan moeten we om 16.13 draaien om Rein voor te blijven (waar ze trouwens als raketten kwamen), en om 16.12.02 komt er een schicht over het huis en zat al op de antenne. Tussen het zien aankomen en de registratie op het systeem zat geen 2 seconden, gelijk doormelden bij het Nationaal Inkorfcentrum Noordwolde, 1e gemelde, hè hè joepie, 3e NPO Morlincourt !

Berenice had jongen van zo’n 3 dagen op de dag van inmanden, en gaat a.s. zaterdag gewoon weer mee op de natour (opnieuw Heteren 104 km).
Van de 4 rechtstreekse Eijerkamp jongen die mee waren op Morlincourt vlogen er wederom 3 een vroege prijs, onze 3e, 4e en 6e duif waren op volgorde de 181, 182 en 146. De 236 was mee op de natour en de 147 (1e prijs Pommerouel) kwam vorige week met een kapot pootje retour, en heeft het dus verdiend voor dit jaar.
Over 8 officiële vluchten en 2 opleer vluchten zijn we 1 duifje verspeeld (u leest het goed, 1 duifje), natuurlijk wel eens een duifje een dag te laat, en één gehaald (Almere , tegen het raam geknald), maar verder maar 1 duif echt foetsie. En dat hoor je tegenwoordig wel eens anders...

De jeugd bij ons in de club

Op dit ogenblik hebben we 7 jeugdleden bij ons in Noordwolde tussen de 9 en 17 jaar. Door Ultje Jellema zijn de eerste twee (2006 Gebroeders Homma) bij de duivensport betrokken, Ultje is echt een mentor voor beginners en jeugdleden in het bijzonder, in 2007 kwam Erwin Winters er bij en nu in 2008 Joost Westerkamp, Stefan de Jong en de gebroeders Bos.
We zorgen dat die kleintjes een klok krijgen, duiven, elke week een prijs en alle duiven op de uitslag (jeugduitslag 1:1 prijs).
Waarschijnlijk krijgen we er volgend jaar nog weer een paar bij (sneeuwbal effect).
Grote klasse vind ik wat Willie en Cor de Jong doen, elke week bij al die jeugdspelers de duiven halen, met zijn allen in de auto, of soms op de fiets met mooi weer en dan na het inmanden en klok aan en afslaan opnieuw! Grote Klasse.

Maar niet alleen jeugd sluit zich aan bij onze club, ook steeds meer senior leden komen naar Noordwolde waaronder diverse “nieuwe” duivenliefhebbers. In 2009 starten we met een dames competitie, iedere dame mag dan 5 duiven van haar man aanwijzen waar we een aparte competitie mee gaan houden, op de feestavond geeft dat weer extra sfeer en motivatie.
Ik kan met recht zeggen, onze club zou een voorbeeld moeten zijn voor velen, niet lullen maar doen!

Zie foto (en let op die kleine vingertjes achter mijn hoofd).

Vandaag (2008-08-24) ben ik met de Gebroeders Homma bij Erwin Winters (jeugd lid) geweest, Erwin heeft van zijn ouders een prachtig hok gekregen en dat moesten we natuurlijk zien, had ik gelijk even de kans om een uurtje met de ouders te praten over de leuke dingen in de duivensport. Vader Winters was tegenstander, en gaat nu misschien zelf ook spelen volgend jaar!

Op woensdag 27 augustus ga ik weer naar een geïnteresseerde jongeling (ongeveer 13 jaar) en probeer ook hem bij de club te krijgen. En onze overbuurman (beveiliger Hans Stevanus) is druk bezig zijn eerste hok te bouwen. Nog even en we moeten ons clubgebouw uitbreiden... hahahaha

Gezellig duiven melken

Sommige mensen vinden het leuk eens met me te praten (kan het me moeilijk voorstellen hahaha) maar hier de eerste data waar ik dit jaar keuringen of spreekbeurten hou:

 • 18 oktober Werkendam
 • 24 oktober Harderwijk (de Toekomst)
 • 29 oktober Harderwijk (de Eendracht)
 • 31 oktober Westkapelle
 • 01 november Westkapelle
 • 16 november Gelderse Kampioenen dag
 • 21 november Uitgeest
 • 22 november Stiens
 • 29 november Naaldwijk
 • 05 december Twijzelerheide (tentoonstelling)
 • 12 december Hattem
 • 13 december Zutphen
 • 27 december PV De Luchtreizigers
 • 28 december Noordwolde (Forum het Praathuis)
 • 09 januari Oldenzaal
 • 24 januari Twijzelerheide
 • 13 jebruari Lisse
 • 21 jebruari Krimpen a.d. IJssel

Groetjes,
Gert Jan Beute

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.