Duivensites.nl
 
Gerjan Heerkes (Emlichheim) wint Duitse variant van 1e NPO op Kirchheim in RV 410.
Gert Krab  10-9-2008
 

Op de een na laatste jonge duiven vlucht vanuit Kirchheim (339 km.), met 26 graden en een Oostenwind, werd het een zwaar concours voor de jonge duiven. Tegen 7.074 duiven wist de '856'  van Gerjan Heerkes (41) zich als eerste op een van de langste afstanden in het vlieggebied te klasseren.

Gerjan speelt zijn bijna 40 jonge duiven de eerste vier vluchten gewoon op het hok, waarbij diverse nestjes werden gebouwd. In de week voor Kirchheim werden de geslachten gescheiden en ging de trainingsintensiteit omhoog. Op de donderdag voor inkorving werden beide groepen nog gelapt op 30 km. en bij thuiskomst werd zoveel motivatie opgedaan, dat er zaterdag een geweldig resultaat uit de bus rolde. Gerjan had er 35 meegegeven en haalde 24 prijzen (69%) en begint in de RV met de plaatsen 1, 3, 4 en 11.

De winnende duif is er een die in het voorjaar bij Hans Eijerkamp & Znn. werd gehaald uit de Eijerkamp-Janssen lijnen. Naast deze '856' werd ook de '852' gehaald, die uiteindelijk op zes inkorvingen 6 prijzen weet te halen en daarin bijdraagt aan het kampioenschap bij de jonge duiven in het inkorfcentrum van Emlichheim (3 verenigingen, ongeveer 40 leden). Het betekende tevens de prolongatie van deze titel, die ook vorig seizoen bij de start met het Duitse programma werd behaald.

Dit jaar werd ook voor het eerst gespeeld in het oude duivenprogramma, dat in Duitsland door de betrekkelijke eenvoud wordt gesierd. Dubbelvluchten kennen ze in de RV 410 Ems-Vechte-Dinkel niet en daardoor ook geen gestress voor de werkende liefhebber, om meerdere avonden in het lokaal te moeten zijn, maar een vlucht in een weekend. Naast duivenliefhebber is Gerjan ook volleybaltrainer op landelijk niveau en ook die hobby kost tijd. gelukkig heeft hij bij de duiven de helpende hand van zijn gezin, die helpen met loslaten etc. Want overdag moet de kost worden verdiend, en dat doet Gerjan als Controller in het onderwijs.

Meer informatie is te vinden op zijn duivenwebsite: www.duivensites.nl/heerkes-dalmolen.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.