Duivensites.nl
 
Duiven vliegen voor nierzieke kinderen
16-9-2008
 

De Zwitserse organisatie Kids Kidney Care heeft 300 gesponsorde duiven laten vliegen. De opbrengst van de happening, waarbij ook de in Zwitserland zeer populaire zangeres Sandee aanwezig was, gaat naar jonge nierpatiëntjes in het hele land.

De afgelopen tien jaar hebben Zwitserse nierpatiëntjes meer dan 495 duizend uur aan de dialyse doorgebracht. En al even lang zet Kids Kidney Care zich in voor deze kinderen en hun familie. Om deze mijlpaal te vieren heeft de organisatie 300 gesponsorde duiven laten vliegen, voor 19 euro per vogel. De opbrengst worden gebruikt voor therapieën, maar ook voor leuke uitstapjes voor de kinderen.

De manifestatie in Knies Kinderdierentuin in Rapperswil werd opgeluisterd door de in Zwitserland populaire zangeres Sandee. 'Ik heb zelf nierproblemen gehad, en ik weet wat deze kinderen moeten doormaken. Ik wil niets liever dan dat zij op alle mogelijke manieren geholpen worden.'

Bron: Zürcher Oberländer

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.