Duivensites.nl
 
Toelichting brief onderzoek St. Vincent en Blois
Jaap Koehoorn  7-10-2008
 

Beste leden NPO, graag geef ik een toelichting over onze brief betreffende onderzoek naar Nationaal St. Vincent en Nationaal Blois.

Overal wordt gevraagd waarom we nu pas naar buiten komen met dit verhaal.

We zijn alle vier duivenliefhebbers in hart en nieren en wilden in het seizoen de eerlijke liefhebber niet hun plezier ontnemen. Als er namelijk alleen nog maar zou worden gepraat over deze zaak, dan zouden de prestaties niet meer in de schijnwerpers komen. Dat hoort wel. Een ieder, die ze eerlijk verdient, zou er reuzetrots op mogen zijn.
En twee liefhebbers zitten in het werkgebied van Afdeling 7 en onze duiven wilden we ook nog spelen. U begrijpt dat wij na deze ontdekking erg voorzichtig zijn geworden met onze duiven.

Ook wordt er gevraagd waarom we de film niet vertonen of overhandigen aan NPO/Afdeling 7.
Bij ons raakt de film niet weg en kan er niets mee gebeuren. Denkt u maar aan het filmrolletje van de soldaat uit Sbrenica, die het ook weg gaf aan de top van defensie. U kent het resultaat, verkeerd ontwikkeld en alle bewijs weg.

De aanklager NPO heeft ons al verschillende keren gebeld, dat we aanklachten mochten verwachten en ook rechtzaken voor smaad en het zich bevinden op andermans terrein (loods Hedel). U begrijpt dat dat voor hen wat moeilijk is, nu ze de film niet hebben. 

Maar eigenlijk zijn dit randzaken.

Hoofdzaak is:

  • Duivensport moet weer clean worden.
  • Geen liefhebber zou de kans moeten krijgen om alleen bij de duiven te komen. En het gezeur van “hij doet  er zoveel voor” moet eens over zijn. De kat op het spek binden is vragen om ongelukken.

Dan zou ik eigenlijk nog willen reageren op de NPO/Afdeling 7 reactie; “Het had via de aanklager NPO moeten lopen”.

Wij hebben het 2x geprobeerd om het via de officiële kanalen te doen.

1) NPO 5 dagen van te voren ingelicht over Blois en hun de kans gegeven om een juiste controle te doen. Maar helaas.
2) De afdeling 7 de kans gegeven om het vervoer en de controle eisen voor 2009 anders op te zetten. Maar helaas zij weigerden.

Nu de 3e keer hebben we het zelf maar naar buiten gebracht en iedereen begrijpt nu dat de duivensport anno 2008 op 1 minuut voor 12 staat. Als er nu niets wordt gedaan, stort alles nog verder in, dan kunnen we onderhand de duivensport in Nederland als dood beschouwen. We verwachten van de leden van Afdeling 7 dat ze een motie van wantrouwen tegen dit bestuur uitspreken. En we verwachten van de kiesmannen dat er nu niet alleen gepraat  wordt over welke vlucht wanneer wordt gevlogen.

(...) De laatste passage uit deze brief is verwijderd door de redactie

Jaap Koehoorn

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.