Duivensites.nl
 
Het moet niet gekker worden
9-10-2008
 

Schade vliegtuig op duif verhaald. Een Belgische duivenmelker moet opdraaien voor de schade die een van zijn duiven aan een vliegtuig heeft toegebracht. Dat meldden verschillende Vlaamse kranten donderdag.
 
De duif vloog in het Waalse Genappe in de propellor van een vliegtuigje. De reparatie kostte twee- tot drieduizend euro. De duif kwam op tragische wijze om het leven.

Ringetje

Via een ringetje om de poot van de duif werd de eigenaar opgespoord en aansprakelijk gesteld. Het is nu afhankelijk van de vraag of zijn aansprakelijkheidsverzekering de duif al dan niet als huisdier erkent en of de man de schade daar kan verhalen.

Volgens de voorzitter van Koninklijke Belgische Duivenliefhebbersbond is het de eerste keer dat de kosten van een vliegtuigongeval worden afgewenteld op een duivenliefhebber.

Bron: www.nu.nl

Het moet niet gekker worden. Misschien kan de melker het verhaal wel omdraaien en de piloot aansprakelijk stellen voor het verlies van de duif. Waarde: 5000 euro?

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.