Duivensites.nl
 
Een druk weekje…
Gert Jan Beute  31-10-2008
 

Op woensdag 22 oktober jl. was het zover, de Noordwolde Jeugd ging naar de familie Eijerkamp te Zutphen.
Rond 09.30 was het verzamelen bij mij thuis in Wilhelminaoord, even later vertrokken we met 13 man sterk naar Zutphen waar we in eerste instantie welkom geheten werden door Anton Koster en Henk Jurriens. Tijdens het voorstellen kwam de grote man achter de prestaties Piet Schrijvers ook bij ons zitten, wat natuurlijk voor de jeugd zeer leerrijk was.
Eerst mochten ze bij de vlieghokken van Piet kijken en alle toppers waaronder Vale Piet, Chè, Drogba en Abel in handen nemen, Piet schrijvers vertelde alles wat hij zo in het seizoen deed, hoe hij tot die topprestaties kwam en op welke hokken. De kinderen mochten zelfs even in het hok kijken waar Drogba in 2007 tot twee keer toe midden in de nacht arriveerde op een grote fondvlucht.

Toen we net de groepsfoto wilden maken kwam de grote baas Hans Eijerkamp zelf een kijkje nemen. Hij kwam om het hoekje vanaf zijn eigen erf gelopen en sprak de woorden “Hè jongens, zijn jullie er al? “ De kinderen verschoten van kleur, iedereen kende de heer Eijerkamp uit de boeken, reportages en films, maar dat hij zelf tijd vrij maakte om de kinderen de handen te schudden was voor deze ploeg kinderen uniek.
Hij vertelde de kinderen zijn eigen verhaal, hoe hij zijn eerste klok kocht, waar hij 1 gulden per maand aan afbetaalde, hij vertelde over zijn stofjas die al 50 jaar oud was en die hij toentertijd nog van Ko Nipius had gekregen, de verfvlekken van 50 jaar geleden zaten er nog in, schitterend. De jeugd (van 8 tot 17 jaar) praatte honderduit met Hans, Henk, Anton en Piet, iedereen mocht vragen stellen en kregen eerlijk antwoord.
Nog even op de foto met zijn allen en hup met Anton Koster mee naar de kweekhokken op de bovenste verdieping van Greenfield stud. Na een uurtje kwamen ze weer beneden en mochten nog even in de Viproom kijken waar alle grote bokalen staan die de familie Eijerkamp gewonnen heeft, iedereen kreeg een mooi kweekboek mee en de belofte dat ze volgend jaar weer mochten komen. Nog even lekker eten op de Woonboulevard en vermoeid huiswaarts.

Harderwijk en IJsselstein

Vrijdagavond de 24e oktober was ik te gast in Harderwijk, om de jaarlingen van de club te bekijken (jaarlingen 2009, dus jongen 2008). Hele goede duiven zaten hier, de topper van JD Schaftenaar (2e Nationaal Kampioen-duif jong) zat er ook tussen, je kon aan de 202 zien dat hij zich lam gevlogen had het afgelopen jaar, maar een super dat was het in 2008 zonder enige twijfel, er was namelijk maar één betere in heel Nederland.

Zaterdag weer vroeg uit de veren voor een tripje naar IIsselstein, waar de leden van PV de Groene Olijftak een grote duivendag hadden georganiseerd, met mestonderzoek, witte duiven, de Patagoon duivenvoeders, de duivenfotograaf Piet Grasmayer, een duivenverkoop en ondergetekende mocht ook hier de toekomstige jaarlingen bekijken. Ook hier zaten bovengemiddeld veel fijne duiven. De beste vond ik één van de heer Schalkwijk, misschien moeten we nog een jaartje extra wachten op prestaties van deze duif aangezien het een echte overnachtduif was, maar dat hij het gaat doen weet ik wel zeker.

Op eigen hok

Gaat het prima, alles loop op rolletjes. We hebben er weer twee toekomstige kampioentjes bij op het kweekhok te weten 08-1102271 “Figo-Aske” kras duivin uit B06-6149995 ½ Broer Will uit “Den 426” x “het Chrisje” , maal B07-6367904 Inteelt Wonderaske uit “Super Aske”x “dochter Figo x Wonderaske”

Het 2e duifje is de 08-1102313 “De Triller” , deze blauwe doffer is kleinzoon van “de Grote Kras”, “Halfzus Dion”, “de Lichte Blauwe”en “dochter Euro”

En de “Temptation-Max” die we kochten in 2007 bij G & S Verkerk, kregen we vanmorgen terug, deze blauwwitpen doffer hadden we een jaartje uitgeleend aan vriend Jaap Bakker uit Noordwolde, hij kweekte er goeden van en wij zijn in 2009 het zelfde van plan.

Volgende week zijn we er weer.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.