Duivensites.nl
 
Kijk op de week (16-11-08)
Johan Hamstra  16-11-2008
 

Vorige week begon ik mijn verhaaltje met, "Duivensport, fijne hobby. Nou, hier heb ik toch ongemerkt wat reacties op gekregen. En weet je wat, een ieder gaf me nog gelijk ook. Ik kreeg zelfs van een zeer vooraanstaand man in de sport een reactie dat het ondertussen geen vijf voor twaalf is, maar zelfs al over twaalven. Dit geeft al genoeg aan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik zelf ook de kont tegen de gekende klippen ga gooien. Nee, in tegendeel zelfs. Als ik dan kijk dat er de laatste jaren ook nog mooie nieuwe dingen in de sport gebeuren, dan wil ik zoiets natuurlijk ook zeer graag ondersteunen. Neem nu alleen al het in het leven geroepen Seriespel van en uit naam van Toppigeons. Ook weer zo,n geweldig evenement wat tot nog toe jaarlijks alleen maar groter en mooier zal worden. Zo zullen er ongetwijfeld nog de nodige andere dingen zijn in de sport en laten we daar met zijn allen dan ook blij mee zijn.

"Mitchell"

Afgelopen zomer vernoemde ik één van mijn nieuwe toppertjes naar het zoontje van een vaste maat van me. Nu vindt ik het zelfs altijd geweldig om namen te vernoemen. Maar dat ook de vernoemde "Mitchell" zelf een toppertje aan het worden is vernam ik afgelopen weekend. Wat blijkt, ondanks de leeftijd van 8 jaar van het jonge kereltje komt hij al op de lijst voor van aankomende talentjes bij een Ajax. Tja, nu vindt ik dit zelfs wat minder, maar......... Nee, gekheid natuurlijk, als ik bij dat kereltje in de slaapkamer kijk, en dan alles te maken heeft met Ajax, wat is er dan voor zo'n kereltje nog mooier. Nu is pa gelukkig niet zo'n showman dat hij hier te koop mee loopt en ook zoonlief zal zich gewoon verders moeten ontwikkelen en bewijzen. Maar mooi is, of niet ? Zijn naam noemen, nee, dat doen we als 'ie dadelijk in het eerste staat hahahaha.

De duiven

Goed veertien dagen geleden was Henk van Caam hier op visite om een gegevens op te nemen voor een verslag. Tot mijn grote verrassing stond de reportage afgelopen dan ook al in week in de krant. En eerlijk is eerlijk, ik ben echt bijzonder trots op. Eerdaags zaql ik de reportage ook toevoegen op mijn site. Maar buiten de reportage zal ik ook dadelijk de uitslagen en kampioenschappen van en over 2008 gaan toevoegen. Ook kreeg ik gelukkig verschillende leuke reacties er over binnen. Maar, en hier ben ik weer, "het ene jaar ben je dokter, en het andere de patient". Maar aan de andere kant, wat je hebt kan een niemand je meer afnemen. Verders is er eigenlijk vanaf deze kant weining of niets nieuws te vermelden.

De duiven doen het goed in mijn ogen en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Hopelijk kan ik, met zoals ze nu zijn, mooi de wintermaanden door komen. Dadelijk zullen wel de zo gezegde kweekdoffers in hun onderkomen gaan zetten. Want deze zullen vanaf half januari wel weer zo,n beetje aan de bak moeten. Nee, geen jongen in deze tijd voor mezelf, maar er zullen er diversen dadelijk van eigenaar gaan veranderen. Zo, het was een kort verhaaltje gewoon, weinig nieuws en alles verloopt hier zoals moet verlopen.

Dus, bij deze wens ik jullie weer veel plezier met de duifjes. Want laten we eerlijk zijn, laten we dit nu niet uit het oog verliezen. Gewoon, het plezier beleven met je eigen duiven !!!
En bij deze, tot de volgende .....

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.