Duivensites.nl
 
Kijk op de week (28-12-08)
Johan Hamstra  28-12-2008
 

De Kerstdagen anno 2008 zijn ook alweer voorbij. Hier zijn we de dagen redelijk door gekomen met de griep waar we hier in huis mee te kampen hebben. Nog steeds is een ieder hier flink aan het hoesten en proesten. Maar dit zal ongetwijveld ook wel weer over gaan zullen we maar denken.

De laatste dagen

Kijkend naar het weer hebben we weer eens enkele dagen wat vorst, en op de dag gewoon schitterende mooie winterdagen. Hoe lang dit zal gaan duren allemaal, tja, dat weet ik ook niet, maar ik heb dit liever dan al die wind en smerige regen hoor. Aan de duiven bemerk je het ook gelijk. Ze eten gewoon wat meer als dat er geen vorst is en dit zeker de oude vliegduiven bij mij die dag en nacht verplicht in de ren verblijven. Kijkend naar buiten zitten ze erbij als ouwe wijven, in elkaar gedoken, veertjes omhoog. Maar op de harde mestkeuteltjes overal donsveertjes en de neusdopjes zijn of er met de witkwast overheen is gegaan. Als ik ze ga voeren komt er leven in, en lijkt het wel of ze stuk voor stuk in hun zondagsepak lopen. Een schitterend gezicht, en gezond zijn ze.

Paratyfuskuur

Afgelopen week ben ik ze ook een tiendaagse kuur gaan geven tegen de paratyfus. Daar ik het liefst met dit soort producten zoals zoveel afwissel doe ik het dit jaar met de "Winterkuur" van Yves en Margot Aerts van Dierenkliniek Hulst. Of het echt nodig is om ze jaarlijks hier tegen te kuren weet ik niet. Maar het geeft je wel het gevoel dat ze dadelijk gewoon in zijn geheel schoon zijn. En nogmaals, ook ik heb de wijsheid niet in pacht hoor.

Reportage

Afgelopen week stond er een artikel in de Belgische krant, "Duivenkrant". Waarvoor nogmaals mijn dank Eddy! Je heb er een mooi en duidelijk stuk van gemaakt. Nieuwsgierig? Kijk gewoon via mijn site waar ik het ook op geplaatst heb.

Reportagewerk

Wat het schrijven voor de krant betreft lijkt het wel hoogtij nu. Ik heb al diverse verslagen geschreven die ook al geplaatst zijn, en ook zijn er al diverse die al weer klaar zijn en met de tijd geplaatst zullen gaan worden. Tevens heb ik in de agenda nog diverse afspraken staan dus wat dat betreft, werk zat aan de winkel om nog te doen.

12 1/2 jaar schrijven

Ongemerkt vliegt de tijd voorbij. Als ik in de boeken duik qua schrijfwerk bemerk ik dat het alweer 12 1/2 jaar is dat ik voor De Fondkrant aan het schrijven ben. Ik weet nog goed dat ik die tijd op stap ben gegaan om mijn eerste verslagen te gaan maken. Ook het jaarlijkse verslag wat ik toen schreef van en over de vlucht St. Vincent. Ja, de tijd vliegt, maar een mooie ervaring was het. En gelukkig, nog steeds ga ik met het nodige plezier geregeld op stap voor het maken van verslagen. Ook de gemaakte complimenten die ik meer dan geregeld krijg doen me hier natuurlijk meer dan goed in.

Goede reacties

Wat de duiven betreft kreeg ik bij de gestuurde kertkaarten tevens uit het buitenland enkele mooie en goede berichten over het presteren van de duiven op andere hokken. Zo blijken de duiven op Mallorca, die daar enkele jaren geleden heen gegaan zijn en waar ze de vluchten over enkel water moeten vliegen het zeer goed doen op deze concoursen. Maar ook vanuit Belgie kreeg ik weer mooie berichten. Zo wist dhr. Leroy Fermin uit Deinze zich in vrij korte tijd, en dit mede door en met nakomelingen van mijn "Walpot Doffer" zich bij de kampioenen te scharen. En geloof me, dit doet je als liefhebber meer dan goed hoor.

Verkopen

Ook werd mij recentelijk de vraag gesteld of ik niet bereid zou zijn om al mijn oude duiven te willen verkopen. Van dit aanbod schrok ik wel, maar gelukkig hoefde ik hier in zijn geheel niet over na te denken. Geen haar op mijn ondertussen vrij kaal wordende kop die hier over denkt. Nee, daar ben ik teveel liefhebber voor om zomaar tot verkopen over te gaan.

Z.L.U. weekend

Aankomend weekend staat alweer het meer dan gekende Z.L.U. weekend op het programma. Zoals jaarlijks gaan we op de vrijdag met een machtige groep mensen op stap. Sinds vorigjaar zijn daar diverse Noord-Hollanders bij gekomen waar we op de vrijdag dan ook al weer een gezellig en lekker potje bier mee drinken. Hoe dit allemaal zal gaan kan U ongetwijveld lezen in een volgende "Kijk op". Voor nu zou ik willen zeggen, fijne jaarwisseling en tot ziens tot op de Z.L.U.

Mensen, maak er wat moois van, en voor een ieder, een goed maar bovenal gezonde afsluitng van 2008 en een gelukkig, sportief en gezond 2009!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.