Duivensites.nl
 
Een moeilijke klus!
Wim Pol  12-1-2009
 

Soms heb je van die moeilijke klussen. Je zit er weken tegen aan te hikken. En op een gegeven moment moet het dan toch gebeuren: een lievelingsduif opruimen!

Het klinkt misschien gek, maar ik heb altijd de grootste moeite met het opruimen van een dergelijke duif! Aan een dergelijk beest raak je min of meer gehecht. Je stoeit er wat mee, kortom er ontstaat een band. En nu maakt het mij persoonlijk niks uit of hij of zij nu slecht of goed gevlogen heeft.

Zo had ik de ‘007. Een doffer uit de stal van Aalt Boeve uit Putten. Een prachtige blauwe doffer, die zich een aantal keren goed had laten zien. Op en gegeven moment kwam de “07 gewond thuis. Zijn ene poot bungelde er bij! Ik er direct mee naar dierenarts in ruste, Jan Venema. Die had er een zwaar hoofd in. Spieren geraakt, en hij zou waarschijnlijk nooit meer kunnen lopen.

De hoog bejaarde vakman had een juiste diagnose gesteld. De ‘007 moest het met één poot doen. Gewoon zielig soms, hoe hij “liep” te stuntelen! Bij de voerbak werd hij weggedrukt en verdrongen en meer dan eens kukelde hij onderste boven! Zelfs een duivin, die hij nog wilde versieren, zag kans hem onderste boven te gooien! Hier moest een abrupt einde aan komen, maar hoe! Ik kon het best niet langer laten lijden!

Nu lig ik heel vaak wakker en op die momenten “neem ik de dag nog wel eens even door..”! Zo kwam ik het op het idee de “Wonderdokter van Putten ” in te schakelen. Hij was genegen de ‘007 uit zijn lijden te verlossen.

Ik kwam en ging met een rotgevoel bij hem weg! Maar later realiseerde ik mij gelukkig, dat het zo toch beter was. Toch zal ik nooit meer met mijn lievelingsduif kunnen stoeien in zijn nestbak. En dat vind ik best jammer! Bij binnenkomst in het hok wilde hij ondanks zijn grote handicap altijd vechten en lag hij overhoop met mijn oude, bijna versleten blauwe petje! Die dingen blijven me bij!

Bij het lezen van dit epistel zullen er ongetwijfeld liefhebbers zijn, die hun (wijze) hoofd schudden! Dat mag van mij! Mag ik van mijn kant moeite hebben met het opruimen van een lievelingsduif? Met dank overigens aan de “Wonderdokter van Putten”!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.