Duivensites.nl
 
Nationale Kampioenschappen Jeugd 2008
Van de NPO  14-1-2009
 

Tijdens de Nationale Jeugddag in november lukte het helaas niet om de Nationale Jeugdkampioenen van Nederland te huldigen. Het was de bedoeling dat deze uitslag automatisch berekend zou worden, maar de combinatie van de nieuwe regels en technische mogelijkheden bleek te ingewikkeld. Bestuur NPO heeft daarom besloten om de regels van het kampioenschap van 2008 aan te passen en het insturen van de uitslagen volgens de oude manier te laten plaatsvinden. Dat betekent dat de jeugdleden zelf de uitslagen in moeten sturen, wanneer zij vinden dat ze kan maken op het kampioenschap. 

Formulieren

Vanuit Bureau NPO hebben alle leden die vorig jaar aan de voorwaarden voldeden een brief met bijbehorende formulieren ontvangen. Heb je niks ontvangen, download dan hier de formulieren en spelregels. De eerste inzendingen zijn al binnen. Inzenden kan tot 28 januari 2009.

Prijsuitreiking

Tijdens de Voorjaarsbeurs in Houten, worden de Nationale Jeugdkampioenen gehuldigd. Deze beurs wordt gehouden in het weekend van 28 februari en 1 maart.


VOORWAARDEN

Hieronder de voorwaarden in het kort. De volledige spelregels kun je hier raadplegen.

  • Het Nationaal hokkampioenschap bestaat uit een onaangewezen deel en uit een aangewezen deel.
  • Voor het onaangewezen deel geldt. het gemiddeld aantal punten van 1 geklokte duif per 10 ingekorfde duiven.
  • Voor het Nationaal Duifkampioenschap tellen de punten behaald door één specifieke duif meerdaagse fond worden de punten uit de uitslagen gehaald.

Kampioenschap Aantal  vluchten Welk spel Periode
Vitesse jeugd 4 uit 5 4 29 maart t/m 1 juli 2008
midfond jeugd 4 uit 5 4 1 mei t/m 29 juli 2008
jonge duiven jeugd 4 uit 5 4 14 juni t/m 26 augustus 2008

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.