Duivensites.nl
 
Succes PPN gaat de grenzen over
Jan Polder  17-1-2009
 

Het succes van het promotiebeleid binnen de Nederlandse duivensport is ook over de Nederlandse grenzen niet onopgemerkt gebleven. Zowel onze zuider- als oosterburen maken gebruik van de opgedane expertise.
Zo verscheen er in “Duifke Lacht” een zeer positief artikel over de activiteiten van de PPN en wordt de Belgische Duivenbond ten zeerste aangeraden de in Nederland genomen initiatieven te kopiëren.
Dat het in België niet alleen bij oproepen tot is gebleven blijkt uit het initiatief van Hugo Maes en Filip Noens uit Temse.
In samenwerking met het gemeentebestuur en de duivenmaatschappijen van Groot-Temse werd op zondag 26 oktober jl. een overdekte duivenmarkt en promo jeugddag georganiseerd. De organisatie mocht niet minder dan 900 bezoekers verwelkomen.
Voor de promotiedoeleinden werd de Nederlandse promotiefilm gebruikt en tevens werd het schoolhokjesproject gepresenteerd en werden er bouwtekeningen van de Nederlandse promohokjes uitgereikt.
Verder roept de  Belgische dierenarts Rudi Hendricks middels een duivenkrant op om initiatieven naar Nederlands voorbeeld te nemen en eerder bracht ook PIPA al een keer de Nederlandse activiteiten onder de aandacht.

In Duitsland is het zelfs al zover dat op 27 december a.s. de Stichting Promotie Postduivensport Duitsland van start gaat, volgens Nederlands model.
In Nederland blijft de PPN, ondanks de organisatorische problemen van dit moment, actief en positief over de kansen die de duivensport nog steeds heeft. Belangrijk is het dat aan de basis de duivensport positief wordt beleefd. Daar vooral moet het leuk en gezellig zijn. Maar daar ligt ook de grootste kans en eigenlijk ook de plicht om onze sport te promoten. Dat de genomen initiatieven een inktvlekwerking krijgen is eigenlijk de verantwoording en plicht van iedere individuele duivencoach, waarbij de PPN van harte wil ondersteunen waar mogelijk.

Namens de PPN
Jan Polder

Bron: www.promotiepostduivensport.nl

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.