Duivensites.nl
 
Kijk op de week (18-01-09)
Johan Hamstra  18-1-2009
 

Het is nog vroeg als ik samen met zoontje Tim beneden in de huiskamer ben op deze zondagochtend. Tim, druk doende met een spelletje met auto's op de tv, en ik achter de pc voor een weekverhaaltje te tikken, en dit samen met een heerlijke mok verse koffie. Als dadelijk dit verhaaltje klaar is moet ik deze zondag nog een laatste hand slaan aan enkele verslagen voor de komende Fondkrant. Dus wat het schrijfwerk betreft, werk zat zullen we maar denken.

Samenspel Noord- en Zuid-Holland

Gisteren samen met Monique naar de huldiging geweest van het samenspel Noord- en Zuid-Holland. Namens De Fondkrant had ik zoals gewoonlijk een uitnodiging gekregen om dit mooie evenement bij te wonen. Voorafgaande nog in Leiden geweest om enkele foto,s te schieten voor een verslag, wat een hok duiven was dat zeg !!! Nieuwsgierig geworden, kijk eerdaags maar in de krant. Terugkomend op de huldiging te Leiderdorp kan ik niet anders zeggen dan dat het weer een meer dan geslaagd samenzijn was. De veranderingen die "onze" NPO doorgevoerd hadden qua vluchtprogramma hebben dit eerste beste jaar gelijk hun nadelige kant laten zien binnen het spelverband. De organisatie heeft goed moeten inboeten qua inkomsten. Mannen, klop eens bij de NPO aan? Deze zullen toch zeker niet te beroerd zijn om nu eens op een goede manier wat geld uit te geven. Laat me eens weten als jullie dit gedaan zouden hebben !!!

Maar wat ik hier vooraf schreef zal natuurlijk niet gebeuren, maar om de klap op te gaan vangen willen ze als organisatie gelijk voor aanvang van het nieuwe jaar een bonnenverkoop organiseren. Alweer een verkoop, ja inderdaad, organiseren de mannen dit niet dan is het mooie spelverband van de S.N.Z.H. binnen korte tijd over en uit. Aankomende week zal er een uitgebreid verslag van en over de huldiging e.d. in krant komen te staan.

Wat zeker wel een zeer mooi gebeuren is, is dat ze ook concoursen gaan organiseren van en over de Z.L.U. vluchten. Lekker, tegen, en met je eigen makkers concoursen. Super gedaan mannen !!!

Op eigenhok

Nu de vorst weer verdreven is wil ik aankomende week de zo gezegde kweekduifjes bij elkander gaan zetten. Ook zullen vanaf die tijd de jaarlingen weer buiten gaan komen daar nu, door ruimte mijn kweekdoffers tussen de jaarlingen verblijven. Ja, het is en blijft roeien met de riemen die voor handen zijn hoor. Verders is er eigenlijk gewoon weinig tot niets te vermelden qua verzorging hier op eigenhok. En geloof me, ondanks het koppelen wat op het programma staat beval het me prima tot zover. Lekker alles op je gemak en net zoals het je uitkomt.

Zo, nu ga ik nog lekker genieten van een bakkie zalige koffie en bij deze dan ook tot de volgende...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.