Duivensites.nl
 
Kijk op de week (22-03-09)
Johan Hamstra  22-3-2009
 

Het voorjaar komt er aan. Afgelopen week mooi en schitterend weer. En dit zowel voor mens als dier (duif). Bij een ieder onder ons zal het met dit weertype behoorlijk beginnen te kriebelen. Gisteren, in de tuin zittend zag ik geregeld al diverse koppeltjes duiven overkomen die een trainingsvluchtje kregen. Nee, geen duiven die zomaar los vlogen maar echt, U kent het wel, er zat snee op. Toch weer een mooi en machtig gezicht hoor !!! En voor we het weten zeg ik tegen de buurman zitten we weer in de tuin in de ochtend vroeg met een bakkie koffie en maar hopen dat er eentje valt ...... Ach, dromen blijven mooi en ik heb er velen.......

Helaas zit er voor wat dit weertype betreft een verandering aan te komen. Maar gelukkig hebben we er even met zijn allen aan mogen ruiken. Afgelopen week al weer de eerste jonge duif opgevangen. Gelijk even op de site gekeken van wie hij was en waar vandaan. Hij kwam uit het naast Poortugaal gelegen Hoogvliet en de man in kwestie kwam hem direct halen. Zelf dacht ik van, "zo, weer iemand blij gemaakt". Als we dit met zijn allen nu eens doen, dan zal een ieder blij zijn als zijn verloren duifjes gemeld worden denk ik zomaar.

Hier op de hokken.

De eerste gekweekte jongen zijn gisteren van eigenaar veranderd en de man in kwestie was meer dan tevreden met zijn bestelde jongen. Als ik ze uit het hok haal en ze zo op mijn hand zet en met het zonnetje erop. Prachtig waren ze, stuk voor stuk. Als ze zo zouden gaan vliegen als dat ze er uit zagen, nou, dan zal "onze" Jan veel plezier er aan gaan beleven. Maar ook U weet net als ik dat het altijd verdomde moeilijk is om wat bruikbaars te kweken, laat staan een goeie. Daarom dan ook dat als ik zo links en rechts eens om me heen kijk ik het niet kan begrijpen dat vele liefhebbers de hokken tot hun strot vol douwen met duiven. Vele tientallen kweekkoppels en hokken waar alle bakken tot bijna de voerton vol zitten met duiven. Zelf heb ik me voor genomen de liefhebbers maar gewoon hun gang te laten gaan want ja, het is en blijft moeilijk hoor iets aan te nemen van iemand die het gewoon beter doet. Nu hoeft niet een ieder zo te selecteren als ik, maar echt, geloof me, er zijn maar zo weinig bruikbare. Raar, dan heb ik het niet eens over goeie. Oké, bij een ieder is de lat verschillend. Als ik nu eens kijk dat ik recentelijk voor het N.P.orgaan bij een plaatselijke jonge gast van amper 19 jaar jaar jong ben geweest voor een verslag (zal er eerdaags wel in staan) die selecteerde afgelopen jaar zo streng dat duiven met wel 70% prijs gewoon het veld moesten ruimen. Nu is het gemakkelijk, want draai een hok goed dan is het ook gemakkelijk selecteren. Maar ik weet wel uit de nodige ervaring dat een goeie maar weinig of zelden geruimd zal worden. En ook dit is simpel te verklaren, er zijn maar zo weinig goeden. Maar genoeg gekletst, dadelijk gaan sommige nog denken dat ik er verstand van heb. Nee, het tegendeel is eerder waar. Maar ik heb wel het geluk dat ik door de jaren heen geregeld meer dan goed mijn prijsje heb kunnen verdienen. Maar verstand er van, nee, verre van dat zelfs.

De duiven.

Zoals vorige week al aangegeven gaan de duiven hier volgende week dinsdag (31 maart) gekoppeld worden. Als ik kijk met het weer van zoal de laatste dagen zijn ze er ook wel aan toe hoor. Ik heb de gehele week vrijaf genomen zodat alles naar wens zal gaan verlopen. Ook is het de bedoeling, mits het weer goed is om de jaarlingen en laatjes (mijn jongen zoals ik ze zie) te gaan lappen. Maar hoe dat zal gaan zullen we volgende week wel zien.

Voor het zover is.

Voor het zover is gaan we eerst aankomende weekend nog lekker even naar het mooie Limburgse toe. Lekker, een paar daagjes er nog even tussenuit. Gewoon je zelf even lekker een paar dagen verwennen en laten verwennen. Sinds ik lid ben geworden van De Club der Azen maken Monique er ik er altijd een leuk en lang weekend van. Nu dit jaar zal het helemaal wel mooi worden. Dit ook omdat we dan de mensen weer tegen komen waar we mee in het Spaanse hebben gezeten. Maar eerst nog even een weekje werken. Zo, tot hier wil ik het erbij laten. 

Bonnenkopers.

Voor die, die een bon gekocht hebben van mij zou ik willen zeggen, neem eens contact op zodat we voor aankomend jaar iets af kunnen spreken.

Groeten Johan 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.