Duivensites.nl
 
Kijk op de week (12-04-09)
Johan Hamstra  12-4-2009
 

Wat een zalig weertje is het toch de laatste dagen. Persoonlijk ben ik een echt buiten mens en als je dan deze temperaturen erbij kan krijgen, tja, wat wil een mens nog meer zou je haast zeggen.

Koppelen

Wat het koppelen en op eieren komen betreft heb ik totaal geen klagen. Ze zitten nu 12 dagen bij elkaar en van alle gezette koppels moeten er nog twee duivinnen op eitjes komen. Eén ouwe duivin die vorigjaar ook al niet op eitjes kwam maar die het ondanks haar hoge leeftijd nog best doet op de vluchten en een duivin die ik afgelopen winter heb gekocht op een verkoop. Dit is nu de tweede keer dat ik haar gekoppeld heb en tevens de tweede keer dat ze nog niet gelegen heeft. Je zal het zien, zal dadelijk wel een kat in de zak zijn. Ik zal het dan zeker aan de verkoop organsatie doorgeven maar naar me centen zal ik kunnen fluiten. Ik zou haast zeggen, "heb ik weer". Maar ook dit soort dingen kunnen nu eenmaal gebeuren. 

De eerste vlucht

Gisteren was de eerste vlucht van dit jaar dat er meegedaan werd. In mijn jonge duivenhok zaten, inclusief de laatjes 34 stuks nieuwelingen. Allen werden vrijdag voor de eerste keer in de korf gedaan. Twee weken geleden zijn deze twee keer weggebracht en daarna eigenlijk niet meer. Dit kwam omdat mijn auto kapot was. Daarom dan ook maar besloten om ze dan met maar wat minder training in te manden. Op zich is het een mooi concours! De duiven werden om 09.40 uur gelost te Strombeek en binnen het uur viel de eerste en tweede prijs bij ons in de club wat gelijk ook weer twee waren kopduiven voor grootverband betekende. Op eigen hok kreeg ik mijn eerste een 20 minuten na de vroegst geklokte duif. Maar mijn verwachting, en dit door mijn ervaring van voorgaande jaren werd ook dit keer weer bevestigd. Het duurde tot gisteravond half negen als mijn 26e op de klep valt van de 34. De duiven alhier zaten allen voor de eerste keer van hun leven in de "echte" reismand en om dan gelijk met een gehele afdeling gelost te worden....... tja, dat kost de eerste paar vluchtjes gewoon enkele veren. Maar ook hier zegt mijn ervaring weer dat het totaalverlies reuze mee zal vallen. En ik weet gewoon van de acht die nu nog moeten komen er ook daadwerkelijk gewoon nog enkele van zullen komen. In het begin is het altijd even moeilijk, maar ik blijf er op hameren, zitten ze gezond, lopen ze nergens binnen, dan komen ze gewoon thuis. Daarom ben ik ook deze zondagochtend toch weer lekker vroeg uit de veren. Het lijkt wel een overnachting, in de tuin met een bakkie, de merels die je links en rechts hun kunsten laten horen en dan maar het luchtruim in kijken met een dampende bak koffie bij je.

Het is deze week geen lang verhaal geworden of verder op gebeurtenissen ingegaan want ik ga weer lekker de tuin in om te kijken of er nog wat gaat komen. Gewoon lekker rustig in de tuin zitten. Een ieder hier in huize Hamstra, net als bij alle overige mensen hier in de wijk slapen nog en dan is het helemaal lekker rustig buiten. Dus bij deze, tot volgende week dan maar weer !!!

Tot de volgende Kijk op...

 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.