Duivensites.nl
 
De kop is er af!
Gert Jan Beute  18-4-2009
 

Het is begonnen. Het spel is op de wagen. Jetzt geht loss. Leuke benamingen voor het zelfde, we zijn begonnen met het seizoen 2009, EINDELIJK. Zoals ik vorige week al schreef “Ik kon bijna niet wachten”, vorige week nog een trainingsvlucht en nu dan eindelijk “voor het eggie” .

Over randzaken zoals NPO bestuur, Blois, St.Vincent, slechte ringen etc word even niet gesproken, iedereen is weer met de echt belangrijke zaken (al vind ik de genoemde onderwerpen ook zeer belangrijk, begrijp me niet verkeerd) bezig: het seizoen 2009.

Probleempjes

Natuurlijk zijn er ook nu kleine en grote problemen, sommige eigen schuld, maar aan sommige kun je weinig tot niets doen.
Op internet las ik vandaag (1e Paasdag 12 april) reeds weer van grote verliezen gister... maar dat kan echt niet jongens! Gisteren was het in Nederland duivenweer, wel hier en daar een fikse bui zelfs een donderslag, maar het weer was echt duivenweer! En als je dan zoal ik las 7 duiven in zet en er maar 1 thuis krijgt dan heb je ze ziek of gewoon heel slecht verzorgt, getraind of het zijn waardeloze duiven. Gisteren floten de duiven naar huis, bij niemand grote verliezen, althans bij de meesten dus..
Maar heb je 7 duiven in de mand en je krijgt er 1 thuis, dan moet je echt achter je oren krabben; Ben ik postduiven coach/trainer/melker of kan ik beter stoppen?
Als je er 7 mee doet en geen in de prijzen hebt, oké dat kan zeker gebeuren, fondduiven/late jongen/op nest/verkeerde ligging/geen training etc., maar als er om 9.30 uur de eerste duiven vallen van 100 km, en je mist die avond nog 6…dan heb je ze ziek.
Dus dinsdag na de Pasen gelijk naar de duivendokter en laten onderzoeken die handel. En niet aankomen met smoesjes ik had geen tijd, ben pas om 17.00 uur thuis (Nanne Wolff heeft ook avonds spreekuur), mijn tante was jarig, de hond moest uitgelaten worden of ik had een verjaardag.. 7 duiven mee, 1 thuis = ziek en bij ziekte ga je naar een dokter! Punt uit !

Bij ons in de club hebben we ook problemen: we moeten misschien ons clubgebouw uitbreiden, het ledenaantal loopt op naar 40 nu (incl. Combinaties), enkele jaren geleden tijdens de zwarte periode hadden we geen 20.
Maar ja als dat problemen zijn? Hahaha dan wil ik graag problemen, nee even serieus we hebben plaats zat in ons clubgebouw, wel voor 100 leden, dus laat de nieuwe leden maar komen..nu reeds 25% van al onze spelers onder de 18 jaar, de stamtafel word gekscherend de kleuterschool genoemd door al die kinderen en tieners.
Maar zo kan het dus ook, bij ons is de sfeer zo optimaal, elke week gewoon groot feest, niet alleen met die jeugd maar ook met de ouderen in hun tweede jeugd, gisteren sprak ik nog met 2e voorzitter Koos Dijkstra (zeer drukke baan in de psychiatrie), zijn woorden tegen mij spraken boekdelen: “Je zou gewoon elke vrijdag een snipperdag nemen voor die sfeer en dat heerlijke pilsje”. We beginnen tegenwoordig al om 16.15 met inmanden (auto komt om 19.20 uur), niet alleen omdat we zoveel leden krijgen, maar de vroege vogels staan gewoon al te wachten voor de deur... schitterend.

Kijk eens op www.devredesduif.nl , Erwin en Jan Willem Jongedijk zijn bezig met een supergave site over onze club, hou het jeugdhonk in de gaten, hier op komen foto’s van leuke/gekke/maffe/gezellige dingen met betrekking tot de jeugd.
Als er nog iemand een paar speenklare jongen over heeft, neem even contact op met de webmaster, hij speelt het wel door naar de jeugd.
Op het gezelligste duivenforum ter wereld en misschien wel het grootste “Het Praathuis” zijn al diverse superspelers die jongen afstaan aan de “Noordwolde jeugd” , de late jongen die de jeugd kreeg van Arjan Beens spelen nu zelfs kopprijzen op de vitesse: Topklasse !

U ziet “waar een wil is, is een weg”. Iedereen in onze club pakt het op, Ultje Jellema is er mee begonnen en wij met zijn allen pakken het over. YES WE CAN.
De jeugd speelt gratis, geen lidmaatschap, geen vlieggelden, zo nu en dan mooie gratis prijzen waaronder kruidendrankjes van Traseko-Zwolle en zakken voer van Mol (Dalfsen) en Beyers- België

Klein probleempje

Op eigen hok hadden we een klein probleempje: We hadden 11 duiven in een paar minuutjes voordat ik even in mijn Unikon Systeem keek welke het waren, even heen en weer gebladerd. Ondertijd zag ik al weer koppeltjes duiven van mezelf aankomen (bij ons aan de zuidoostzijde zie je geen duiven van anderen) ik fluiten, en een 10 minuten na de laatste check weer even kijken; zijn er nu 35 of 37 duiven thuis?..
Klokje stond nog steeds op 11… de andere duiven had hij niet geregistreerd!
Eerst kijken of alles het deed, tijd liep gewoon, 11e duif stond in beeld, maar... geen registratie, even bellen met Jan Willem onze man achter de computer in de club; “systeem uit en weer aanzetten”, hij had hetzelfde maar dan met de eerste 2 duiven... Bij ons gelukkig pas na de 11e pfffff.
Unikon klokje met vaste basis is net terug van grote schoonmaak/update, dinsdag na de Pasen zal Jan Willem contact opnemen met Unikon, ondertijd hoorde ik al meer problemen hier en daar (niet in onze club), allen waren weggeweest voor check naar Unikon (schoonmaak, accu etc.).
Dus 13 minuten na de laatste duif nog snel alle duiven over de antenne gehouden, hij pakte alles weer, maar ja die duiven waren er natuurlijk onderdoor... jammer, maar gelukkig nog tegen 566 duiven in de club 1, 4, 5, 6, 7, 11, 12, 17, 18, 29 en 30 (11 duiven) met de aangewezen op plaats 1 en 11 gelukkig, het zou je maar met je eerste duiven gebeuren.
Vanaf 1997 tot nu 2009 nooit geen problemen met Unikon gehad en nu dit, volgende week kijk ik bij iedere duif hahahaha.
Zijn er meer liefhebbers geweest met problemen? Geef het door aan uw Unikon dealer, misschien zit er ergens een bug?

2e Paasdag

Het is nu 2e Paasdag 2009, ongeveer 09.00 uur. Normaal hadden de duivinnen er al lang uit gemoeten, maar het zit hier potdicht (mist), ze kunnen er dus niet uit. Voor zo’n drie weken geleden hadden we ook een keer een dikke mist, maar ik liet mijn weduwnaars er toch uit (08.15 uur), tegen 12.00 uur kwam de eerste terug en tegen 17.00 uur de laatste... die hadden dus hun eerste fondvlucht qua kilometers gehad.
Normaal kijk ik nooit naar het weer, dat doet onze afdeling ook niet (zie 04 april 2009, met mist los om 16.35 uur te Deventer), maar zoals vandaag is het me toch te gek... misschien vanavond even los.
De voorspelling voor deze week qua weer is redelijk goed, hopelijk weer een mooie vlucht a.s. week.
Gaan we in 2010 gelijk beginnen? Iedere afdeling gelijk? Zal wel tijd worden toch, we zijn Nederland geen bananenrepubliek toch?

Groetjes

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.