Duivensites.nl
 
Kijk op de week (26-04-09)
Johan Hamstra  26-4-2009
 

Naar buiten kijkend is het helaas een totaal ander weerbeeld dan wat we de afgelopen dagen hebben gehad. Mij beviel het persoonlijk althans uitstekend hoor iedere dag dat zonnetje. Ook voor de duiven was het gewoon een prime weertype. Als ik nu naar buiten kijk vallen er enkele spetters regen en denk ik van, "Zo, nu hebben de weersvoorspellers het wel goed, maar als ze goed weer voorspellen zitten ze er toch geregeld flink naast". Maar wat we gehad hebben kan niemand ons meer afnemen en dit komt ook geregeld terug in de sport. Persoonlijk kijk ik altijd en alleen maar vooruit. Als ik de duiven voor vlucht A inkorf ben ik eigenlijk niet meer bezig met die vlucht want dit heb ik dan zelf toch niet meer in handen. Nee, zitten ze in de mand voor vlucht A dan ben ik enkel en alleen nog maar bezig met de vluchten B, C, etc. etc.  

De duiven

Waren er vorig weekend nog enkele (van de jaarlingen) thuis gekomen van de week er voor. Ook op de zondagmiddag van het vorige weekend kwam er nog zo'n laatkomer. Dit bracht het totaal op 53 stuks die ik voor afgelopen weekend in de manden kon stoppen. In totaal ben ik nu dus van mijn jaarlingen (34 stuks) waar ik mee begonnen ben er 3 kwijt. Afgelopen zaterdag stond Pommeroeul met voor mij een 163 km. op het programma. Bij ons in de club was het, net als vorige week Gijs van Dijk die met 1 en 2 begon. Kijkend naar zijn uitslagen heeft hij ze er prima voorzitten. En eerlijk is eerlijk, pak je ze niet met het weertype zoals de laatste twee weken, ja, sorry maar mijn inziens kan je het dan wel schudden. Ook clupmakker Martijn Heezen waar ik recentelijk een reportage voor heb geschreven pakt ze of ze aan het einde van de straat gelost zijn. Wetende hoe gedreven hij is en wat voor een materiaal er daar zit zullen vele er dadelijk van versteld staan hoe deze knul ze zal gaan pakken. Bluf, nee in zijn geheel niet, en zeker ook geen grootspraak maar een gewaarschuwd man telt voor ....

Bij mij zelf

Hier op eigen hok gingen er dus 53 stuks de mand in. De duiven werden kwart voor negen gelost en op 10:42 uur viel hier de eerste (mijn favorietje van het jaar 2007, "De 937") en eigenlijk kwamen ze best redelijk af hoor. Na mijn eerste moest ik best wat wachten maar als er eenmaal enkele zijn komen ze mooi en goed huiswaarts. Het was een genot om de duiven aan te zien komen. Hoog in de lucht zag je ze steken en ze kwamen van links en rechts. En als je dan met een bakkie koffie lekker in je tuinstoel kan zitten en je ze zo aan ziet komen, machtig!!! Aan het einde van de avond stond de teller op 52 en vanochtend vroeg toen ik "Bobbie" de hond even uit ging laten zag ik in het half schemer nummer 53 steken. Gelijk dacht ik zo van:"Hallo, het is nu nog geen overnachting hoor".

Lege nesten en uit elkaar

Gisteren toen ze thuis kwamen waren de eieren (stenen) verwijderd en stonden de bakken op half. De bedoeling was om ze zo te laten zitten en dan in etappes weer te gaan koppelen. Toch gooi ik ze dadelijk eventjes uit elkaar zodat ze dan toch rustiger zitten. Nu, luisterend naast het hok denk ik van nee, ze moeten rustig zitten en nu, ze vliegen van hot naar her. Daarom dan ook dat ik ze even uit elkander zal doen en ze binnen de twee weken weer zal koppelen om ze dan naar een vlucht toe weer te gaan koppelen.

Een bad

Tijdens het schrijven van dit verslagje heb ik zelf even een onderbreking ingelast. Het is hier nu goed aan het doorregenen en ik heb de oude er uit gelaten en een bad neergezet. Zeker met dit weertype willen ze altijd graag gebruik maken van een bad. En daar ik doordeweeks gewoon moet werken en ze op zaterdag thuis komen is het hier op de zondagochtend badochtend.

Voor deze week wil ik hier weer bij laten. De voorspelling zijn een stuk minder dan vele gehoopt zullen hebben. Maar ik heb liever op zaterdag mooi weer als de duiven onderweg zijn dan welke dag verders in de week.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.