Duivensites.nl
 
Kijk op de week (10-05-09)
Johan Hamstra  11-5-2009
 

Het is in de middag een uur of twee als ik met een glaasje bier achter mijn pc kruip in de tuin. Ondanks dat ik vanochtend weer vroeg uit de veren was kwam het er niet van om mijn wekelijkse verhaal te gaan tikken. Eerst een wandeling gemaakt met onze hond Bobbie en toen kwam er ook direct al leven in huize Hamstra. Toen ben ik eerst maar eens de voortuin gaan doen en samen met het vrouwtje genoten van het zalige weer op het bankje in de voortuin.

In de loop van de ochtend, echt, het moet niet gekker worden zag ik al het eerste mailtje binnen komen met de vraag van, "Johan, schrijf je deze week niet". Ja, ik weet, als je ergens aan begint dan zal je het moeten blijven doen en ook proberen wekelijks iets leuks te schrijven. Blijkbaar wordt het door velen gewaardeerd gezien de nodige leuke reacties die ik geregeld hierop krijg. En dat geeft me ook wekelijks weer de moed hahahahaha, om een stukje te gaan schrijven.

De duiven

Zoals ik vorigeweek al aangaf zijn de oude duiven, op het koppel voor Pau na allemaal weer gekoppeld afgelopen donderdag. De jaarlingen met het koppel wat voor Pau bestemd is zijn wel de mand in gegaan naar Creil. Bij ons is dat op donderdag inkorven en 32 stuks gingen de mand in. Weer werd het een mooi vluchtje. Hier in de regio begonnen ze op 40 en zelf zat ik op 02 met het zelfde jaarling duivinnetje als vorige week vanuit Peronne. Om 15 over het ik er een stuks of zes en verders kwamen ze de gehele middag en en de laatste was er rond vier uur.

Volgende week

Voor volgende week staat er geen vlucht op het programma voor mij. De jaarlingen krijgen een weekje voorafgaande aan Orleans rust en de oude duiven komen dat weekend op eieren waardoor ook hun voor Orleans nogmaals een weekje vrijaf hebben.

Na volgende week en voorafgaande aan Orleans

De week voorafgaande aan Orleans zal er tevens een bezoek gebracht worden aan de man met de witte jas in de persoon van Jan van Wanrooy van Belgica de Weerd. Dit gewoon om zeker te zijn over de juiste stand van zaken en ook om enkele producten te gaan halen die hier op de hokken gebruikt zullen gaan worden tijdens het "echte" seizoen. Hoe dit allemaal zal verlopen zal ik U met de tijd verders vertellen.

Mijn stukje "Te gek voor woorden"

Nadat mijn stukje met de tekst zoals hierboven omschreven geplaatst werd heb ik uit verschillende hoeken reacties kunnen ontvangen. Van kabels tot velden, helaas niet voor Unikon werd er aangeboden. Ook was er een anonieme schenker (althans, ik weet wel wie het is) die ondanks alles wat hij zelf meegemaakt heeft spontaan een mooie geld schenking deed voor deze mannen om ze toch een beetje uit de kosten te kunnen helpen. Als ik het de mannen kenbaar maakt krijgen ze de kouwe rillingen. Dankbaar ben ik dan ook voor al die op welke manier dan ook hun medeleven hebben getoond in deze zaak. Maar misschien zijn er nog die als nog iets willen schenken in deze en ik kan U vertellen, de mannen zijn er zeer content mee.

Zo, dit was het eigenlijk wel weer eens voor deze en bij deze wil ik dan ook zeggen, tot de volgende.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.