Duivensites.nl
 
Nieuwsbrief CC Flevoland
18-5-2009
 

In 2008 zijn de taartvluchten een grandioos succes geworden; meer dan 6000 duiven, voor ca € 7.000 aan prijzen vervlogen met als grote winnaars Gerrit Wakker uit Urk (kampioen alle vluchten), de combinatie Tj & A Bosma uit Buitenpost (late jongen) en Meindert Bakker (jeugdkampioen). Het allerbelangrijkste was echter 4.000 euro voor het goede doel: het Ronald Mc Donaldhuis. Als organisatie hebben wij veel positieve reacties gekregen en willen u daarom ook in 2009 weer vermaken met de taartvluchten.

In augustus 2009 komt een speciale nieuwsbrief met de onderverdeling van de kampioenschappen met de daarbijbehorende prijzen voor het taartvluchtenseizoen 2009. Één ding kunnen we wel alvast verklappen, voor de echte late jongen competitie zijn grote prijzen in cash, zoals: Asduif jonge duif over 4 vluchten zuidrichting hoofdprijs € 350,00. Verder zijn er ook dit jaar weer vele andere prijzen te winnen.

Ook voor de jeugdliefhebbers zijn er dit jaar weer vele prijzen. Wat valt er te zeggen van een Nintendo Wii..

Speciaal vorig jaar in het leven geroepen zijn de Asduif doffer/duivin op de vluchten Den Helder en Roodeschool. De zogenaamde "Nijedieper" en "Roodescholer". Deze Asduif doffer/duivin competitie gaat gelden voor een periode van 3 jaar. De grandioze winnaar van beide bokalen in 2008 was Hans Wakker uit Urk. Wie gaat dit jaar deze mooie bokalen winnen ?

Verder zal er dit jaar ook een internetverkoop plaatsvinden van door gerenommeerde liefhebbers geschonken bonnen voor jonge duiven. De opbrengst van deze verkoop zal geheel ten goede komen aan het Ronald McDonaldhuis.

Ook dit jaar zal er een echte late jongen competitie gespeeld worden. Voor dit spel met de late jongen is een vluchten sponsor gevonden die 750 euro beschikbaar stelt. Dit geldbedrag zal in het geheel vervlogen worden over alle taartvluchten voor de echte late jongen.

Voor U betekent dat er dus flinke geldprijzen te winnen zijn indien U met echte laat gekweekte jongen speelt. Uiteraard brengt dit wel enige spelregels met zich mee zoals door CC-FLEVOLAND als volgt zijn vastgestelt:

  • De ringen voor de late jongen competitie kunnen getoond worden bij de volgende personen in de periode 23 t/m 31 mei 2009: Auke Bosma uit Buitenpost (a.bosma01@knid.nl lid van De Koerier uit Buitenpost), Jouke Rottiné uit Zwaagwesteinde (op vrijdag 22 + 29 mei van 20.30-21.30 uur bij PV De Zwaluw, Miedlaan 12 te Zwaagwesteinde), Gerwin Groen uit Scheerwolde (gerwingroen@hotmail.com 06-46501200, lid van de Koerier te Steenwijk), Simon Zeeman uit Swifterbant (06-23801027) en Louw Janson (06-13798686) en in het clublokaal van PV Flevoland te Urk.
  • Deze personen zullen dan de ringnummers + uw lidnummer noteren en deze gegevens worden opgenomen in ons rekenprogramma.
  • Verder zijn er buiten de cashprijzen ook voor deze vluchten gewone vluchtprijzen te winnen per vlucht.

Voor de komende nieuwsbrieven kunt u zich opgeven via een e-mail naar: cc-flevoland@hotmail.com

Veel succes en sportplezier!
CC-Flevoland

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.