Duivensites.nl
 
Rustig
RenĂ© Dalmolen  27-5-2009
 

Het was even een tijdje rustig vanaf mijn kant. We zijn een week naar Spanje geweest, dat was nog een verlate huwelijksreis en verder vervelen wij ons niet bij het nieuwe huis. Bij het huis zijn we druk aan het afwerken en het fijne werk kost veel tijd en we proberen zoveel mogelijk zelf te doen.
Ik moet eerlijk zijn dat een week vakantie midden in het duivenseizoen niet meevalt, je piekert over van alles en hoopt dat het goed gaat. Ik kon door de vakantie de duiven twee weekenden niet zien thuiskomen dat was het ergste. Maar de vakantie was erg leuk en daar was het om begonnen.
Ik had een prima verzorger en toen ik thuiskwam zaten alle duiven er tip top bij.
 
Dat brengt mij meteen bij de makke van het seizoen tot nu toe, de duiven staan er erg mooi op maar presteren maar middelmatig. We doen leuk mee en vooral in het begin ook met vroege duiven maar nu zakt het nog wat verder weg. Deze week op de tweede fondvlucht begin ik iets te laat maar wel 10 op het eerste blad in de CC (20 mee).
Het is lastig om te ontdekken wat er hapert, vooral omdat de duiven erg mooi zijn, in het hok en in de hand. Misschien zijn ze te vroeg goed maar of dat het kan zijn betwijfel ik ook. Het is gewoon even afwachten tot het moment dat ze het oppakken. De duiven bleken na onderzoek van de mest ook gezond en dan moet je geduld hebben.

De jonge duiven trainen mooi in een ploeg bij huis maar wegtrekken doen ze nog niet echt. Ik heb er ook steeds nog jongen bijgezet en dat is niet goed voor de oudere jongen. Deze week laat ik ze enten tegen paramyxo en pokken. Normaal verduister ik ongeveer tot de langste dag misschien dat ik er nu iets eerder mee stop om wat meer tijd te hebben de jongen op te leren. Ik heb niet zoveel jongen dan voorgaande jaren (43 stuks) en dat bevalt mij prima. Je hebt zo meer overzicht en ik begin ze ook al te kennen.

We zullen zien wat de komende weken brengen op duivengebied. De verhuizing komt ook steeds dichterbij dus vervelen doe ik mij nog niet.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.