Duivensites.nl
 
Kijk op de week (07-06-09)
Johan Hamstra  7-6-2009
 

Eigenlijk hebben we niets of weinig nieuws te vermelden deze ochtend. De duiven moeten nog thuis komen want de vlucht is uitgesteld en ze zijn gisteren van Chateauroux naar Orleans gegaan. Of ze hier los zullen gaan vandaag betwijfel ik ten zeerste.

Zaterdag 6 juni

Op deze dag ben ik in de ochtend bij Andries Hagers, winnaar Bordeaux Nationaal Sector 2 op bezoek geweest. Als je hier ben waan je jezelf jaren terug in de tijd. Aan alles lijkt het wel of de tijd hier heeft stil gestaan. Maar ondanks dat schreef Good Old Dries Hagers de overwinning op zijn naam. Meer hierover zal U kunnen lezen in de eerst volgende uitgave van het NPorgaan/De Fondkrant.

Chateauroux werd Orleans

Onze duiven gingen al vrij vroeg naar Orleans toe. Persoonlijk vond ik dat wel wat vreemd maar gezien het weer zal het misschien geen slechte keuze geweest zijn. Ik heb 23 stuks jaarlingen mee gegeven. De drie laatjes heb ik thuis gehouden net als twee stuks andere doffertjes. Misschien dat deze dadelijk nog eens gezet zullen worden op wat midfondvluchtjes.

St. Vincent

Was het vorigjaar de planning om St. Vincent mee te doen maar wat achteraf niet haalbaar bleek te zijn. Dit jaar zullen er twee koppeltjes gespeeld gaan worden. Ze zitten met inkorven op een jong van een dag of zes en ze zien er best redelijk uit. De duivinnen zullen de lijst hier gaan aanvoeren daar hier op het hokje het gewoon de duivinnen zijn die in hoofdzaak het mooie weer brengen. Nu heb ik altijd al goed met het vrouwelijke geslacht om kunnen gaan hoor, en dit zowel bij de mens als het dier hahahahaa. Nee gekheid natuurlijk, maar een duivin op het juiste standje en als ze goed zijn, tja, die zijn tot heel wat in staat. Maar ook hier is het, ik heb me best gedaan voor ze en na een dinsdagavond kan ik er zelf niets meer aan doen. Mijn inziens, en dit ook van de deskundigen zijn ze gezond en zitten ze goed maar het blijven dieren. Persoonlijk vind ik het altijd bijzonder spannend hoor de eerste vlucht. En zou je spelen voor de "echte" kampioenschappen dan moet je er vanaf begin af aan bij staan. Maar die die mij kennen weten dat ik onder geen beding speel voor welk kampioenschap dan ook. Nee, een mooie uitslag met het liefst een vroege. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet blij ben dat ik net als in 2008 diverse leuke kampioenschappen verover. Natuurlijk, ook ik ben in mijn nopjes met een aansprekende titel. Maar nogmaals, gezien het aantal duiven wat ik bezit voor deze vluchten is spelen puur voor een kampioenschap voor mij meer dan uit den boze !!! 

De duiven

Alle koppeltjes voor wat de voorbereiding betreft e.d. zijn gekoppeld. Als laatste zijn de duivinnen voor Barcelona nu op eitjes aan het komen. Vanaf nu laat ik de natuur zijn gang gaan en zullen er geen nesten meer onderbroken worden of wat dan ook. Nee, gewoon alles zijn gangetje laten gaan. Plannen kan ik wel naar een eerste vlucht toe mits de voorbereidingen normaal verlopen maar als eenmaal het zware werk is begonnen moet je altijd maar afwachten hoe het verloopt en of ze thuiskomen.

Zo, het was deze week een kort verhaaltje en hoe de duiven zullen komen als ze los gaan vanuit Orleans zal ik U volgende week vertellen. Voor een ieder die dadelijk een dinsdag zal gaan inkorven voor de klassieker vanuit het Zuid-Franse St. Vincent de Tyrosse allen veel succes !!!

Groet Johan

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.