Duivensites.nl
 
Een maandagproduct
René Dalmolen  11-6-2009
 

Deze week vlogen wij twee vluchten, Pommeroeul en Chateaudun. Pommeroeul was een prima vlucht met een goed verloop. Door de NO-wind waren er best wel verschillen tussen bepaalde hokken. De hokken die de duiven een beetje beter hebben dan de rest vallen nu echt op. Bij mij in de CC zijn twee mannen die ze de laatste week echt top hebben, Jelke Jager en Meindert Koning er staat geen maat op. Het zijn eerlijke vluchten dus de beste duiven winnen.

Zelf beginnen we op de 17e plaats tegen 1.294 duiven en met 16 van de 27 duiven in de prijzen mogen we niet klagen. Chateaudun werd uitgesteld naar zondag, bij ons was het zondag schitterend weer maar verderop was het toch slecht zo heb ik begrepen. Daarom werd het nog een dag uitgesteld, vanwege het slechte weer. Toch had ik het idee dat er ook andere principes speelden bij de beslissing om het nog een dag uit te stellen naar maandag.

Maar dan begint de ellende, ik moest maandag gewoon naar het werk. Gelukkig kun je via internet veel te weten komen en uitgaande van de snelheid van Will en Falco Ebben was ik om half drie thuis. De klok stond al wel aan en even over half drie zat ik aan de koffie bij het hok. Om 14.43 valt de eerste duif, een duivin die ik vorig jaar heb gekregen van de Gerben en Jelke Jager. Het was de eerst gemelde in het inkorfcentrum. Inmiddels is de uitslag bekend en het is de 7e NPO Noord. In de CC de 2e tegen 546 duiven. Verder is de serie ook prima met 5 van de 10 duiven in de prijzen.

We gaan ze nu oplappen en kijken wanneer ze weer mee kunnen. Ik had voor de vlucht van het afgelopen weekend ook een aantal duiven een week rust gegeven. Toch waren de duiven die gewoon elke week mee zijn geweest vroeger dan de uitgeruste duiven. Iets om over na te denken voor een volgende keer.

Bij de jonge duiven is het colitijd, de één kotst nog harder dan de ander. Qua moment past het mij nu beter dan tijdens de vluchten. Ik heb ze nu een paar dagen vast en doe er niets aan. Ik voer ze in de mest en laat iedereen het krijgen. Door te snel in te grijpen krijg je het steeds weer is mijn ervaring. Ik weet sowieso nog niet of ik ga ingrijpen, even afwachten.

In Duitsland is het seizoen ook weer in volle gang. Gerjan (Heerkes) houdt vanaf nu ook weer wekelijks zijn site up to date. Hij heeft eerst wat getest met dubbel weduwschap maar speelt vanaf nu alleen weer met de doffers. Jammer want ik moet het dit jaar echt van de dames hebben.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.