Duivensites.nl
 
Nieuw: Jacobs Praatje (JP1)
Jacob Kampermans  12-6-2009
 

Met ingang van heden zult u vaker Jacobs Praatje op deze site aantreffen. Het is een regelmatig terugkerende column op de website van IFC Hoogerheide, welke u ook op Duivensites.nl kunt lezen. Hieronder Jacobs eerste Praatje. Morgen meteen het volgende praatje.

Over “voorstellen” gesproken (JP1)

Vanaf vandaag mag ik aan jullie voorstellen onze nieuwe website van de Internationale Fondclub Hoogerheide: IFC Hoogerheide. Internationaal zijn we, omdat we vanaf vandaag World Wide op het Web staan. Maar nog veel meer zijn we Internationaal omdat we op Barcelona in een competitie zitten  met onze Belgische zustervereniging.

Wat ook een feit is, dat in dit centrum duiven ingekorfd worden die Internationaal furore hebben gemaakt. Met ander woorden het is niet alleen de site waarin we ons voorstellen, maar het is veel meer het spel, de duiven en de melker die we op deze site in het vervolg gaan voorstellen.

Een week voordat we met de site de lucht in gingen zaten ze (de bestuurders van dit fondcentrum) bij de notaris en werd het vernieuwde bestuur in een officiële akte vastgelegd. In de rubriek Bestuur staan de namen van onze bestuurders. Over voorstellen gesproken!

Nadat de deelnemersvergadering van april j.l. uitvoerig de plannen voor het seizoen 2009 had besproken, is er door die bestuurders hard gewerkt aan de vernieuwde inrichting van ons centrum.

Bijna zijn ze klaar, onze nieuwe man voor de computer (van “inslag tot uitslag" om hem maar zo te noemen) is ook met de laatste voorbereidingen bezig. Als het goed is zijn we straks volledig geautomatiseerd, compleet  dus met deze nieuwe website.

Een  website die niet alleen gelezen kan worden maar waar jullie ook via de knop contact een mailtje (en vraag) kunnen sturen aan de Centrumleider, de Penningmeester of de Meldpost. Communicatie heet dat. Dat is juist wat we willen. Communicatie met de deelnemers. Het moet een Vriendenclub worden zegt onze nieuwe Voorzitter, Flip Steketee. Daar gaan we aan werken! Dat werken doen we met elkaar.

Over “voorstellen” gesproken.

Er is ook nog heel een andere betekenis van dat woord. Kun je je voorstellen dat we de 28e a.s. al gaan inkorven voor Barcelona 2009? De voor bereidingen zijn in volle gang. Er zijn in dit geval meerder wegen die  naar Rome leiden, in ons geval dus naar Barcelona. Zo waren er het afgelopen wekend twee soorten Barcelona spelers.

De ene groep pakte nog even Mont Marsan of Bordeaux mee. ”Kunnen zich nog één keer schoon vliegen” is daarbij de redenering. Die groep zegt: “Ze moeten kilometers maken”.

Terwijl de andere groep juist een wekend rust in laste: “Ze waren immers alle weken al mee geweest”. Zei zeggen: ”Ze moeten juist ritme hebben”, als we ze nu even inhouden kunnen we ze nog een paar weken, van die korte lapvluchtjes geven!” 

Begin juli weten we wie gelijk heeft. Zijn het de mannen van de nieuwe trend of is de winnaar een liefhebber van de traditionele aanpak.

Over voorstellen gesproken. Vandaag is het nog speculatie en begin juli kunnen we de Winnaar van Barcelona op onze eigen website aan jullie voorstellen.

Maar... de winnaar van Bordeaux ZLU , hebben we dan reeds een week eerder aan jullie voorgesteld.

Jacob Kampermans

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.