Duivensites.nl
 
Kijk op de week (28-6-09)
Johan Hamstra  28-6-2009
 

Terwijl verschillende delen van Nederland een grote plons water hebben gekregen tot nog toe dit weekend is hier totaal geen enkele druppel gevallen. Met deze temperaturen smeken de planten iedere avond om water en deze klus klaar ik dan ook met liefde iedere avond. De zomer is met recht terug in het land en helaas hebben we precies in ons duivenweekend een flinke dip in het weer. De temperatuur is goed maar er zit genoeg rommel in de lucht. Gelukkig zijn de vooruitzichten weer goed en zal de troep qua onweer snel verdwijnen. Laten we dit dan ook hopen met zijn allen. De huidige weersomstandigheden zijn dan ook de reden dat de duiven te Bordeaux voor de tweede keer uitgesteld zijn. Nu zullen velen fondmannen met smart op de maandag kijken of ze los gaan.

Barcelona

Vanavond is het ook al weer korven voor de vlucht der vluchten onder de grote fondmannen. Barcelona staat vanavond op de agenda en op eigenhok zullen er weer een viertal de degens moeten gaan verdedigen. Het vertrouwen is is ver te zoeken gezien de twee voorgaande vluchten. Maar hoe ze vliegen als nestduif en hoe ze er voor staan zou een vreemde zeggen, "Maak je niet druk, je pakt ze wel want ze zitten machtig". Stilletjes heb ik zelf ook die hoop maar door de twee voorgaande vluchten is het echte vertrouwen toch een beetje gezonken.

Uit het veld slaan

Ondanks de twee voorgaande vluchten laat ik me zeker niet uit het veld slaan. Met volle moed gaan we dan ook vanavond richting Zuid-Beijerland om mijn vier kanshebbertjes te gaan manden. Er gaan twee nieuwe mee. Dit zijn twee duivinnen van 2006 die vorig jaar zowel Bordeaux als Narbonne hebben gekregen. Eén van deze twee zal als tweede getekende de mand in gaan na vorigjaar op zowel Bordeaux als Narbonne prijs gevlogen te hebben. Mijn eerst getekende debuteerde vorig jaar nog op Barca met de 175e nationaal. Gezien haar staat van dienst en stand en hoe ze er bij zit zal Dani, zoals ze genaamd is de lijst mogen gaan aanvoeren. Maar nogmaals, ik kan hier uitgebreid wat gaan zitten tikken, volgende week zullen we het weten. En eerlijk is eerlijk, om mijn uitslag van vorigjaar met 4 op 4 en beginnende met de 76e en de 175e te evenaren zal om de drommel niet meevallen. Maar, we gaan er voor !!!! Ik hoorde zelfs mensen zeggen, "Johan, na die super uitslag van 2005 en deze van 2008 ben jij, en zeker als kleine liefhebber één van de blikvangers". Ja ja, mooie woorden maar doe normaal want zo ben je heer en meester en zo ben je nergens.

Montauban

Tevens zullen er, en dit tot tegenstelling van de laatste jaren ook een flinke ploeg op Montauban gezet gaan worden. De doffers (vier stuks van 2007) die tegen de duivinnen van Barcelona staan, dan nog een nieuwkomer van het jaar 2007 en dit aangevuld met een in de twintig jaarlingen zullen gespeeld gaan worden. Vorige week heb ik de jaarlingen nog een vluchtje gegeven vanuit Strombeek. Kijkend hoe ze kwamen moet ik concluderen dat deze jonge ploeg best goed zit. Ik had er 27 mee en in goed 15 minuten zijn er een twintigtal thuis. Dus aankomende week kunnen deze nieuwelingen er eens aan gaan ruiken.

Aanvragen

Waarom ik dit stukje meeneem nu in mijn Kijk op over wat aanvragen betreft. Dit betreft de aanvragen van bonnen. Ik was blij dat ik er even af was maar ze komen alweer binnen. En mijn standpunt blijft staan tot nog toe. Ik schenk niets meer. Echt, de goede moeten dan maar onder de kwade leiden maar ik wil er echt helemaal vanaf. Wat een gezeik kan je hebben zeg. Sorry voor deze misschien lullige redenering zomaar plots midden in het seizoen maar ik moest en wilde het toch even kwijt. Ik heb dit al vaker gezegd en misschien ook wel geschreven, maar iedere keer werd ik weer over de streep getrokken. En nu zal ik alles doen om bij mijn standpunt te blijven. En mensen geloof me, dit dan niet eens gezien richting de duivensport maar wel gezien mijn privé- en gezinsleven.

Met deze misschien iets korte en vreemde "Kijk op....." wil ik het er voor deze week bij laten en voor een allen die meehebben en ook gaan korven, veel succes !!!

Tot de volgende kijk op...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.