Duivensites.nl
 
Kijk op de week (05-07-09)
Johan Hamstra  5-7-2009
 

Voor het eerst dit jaar zit ik nu eens lekker buiten in de tuin mijn wekelijkse verhaaltje te tikken. Een strak helder blauwe hemel met een enkel schapenwolkje en vele zwaluwen scheren door de lucht. We hebben een week achter de rug met temperaturen die eigenlijk niet normaal zijn. Althans, als ik dan kijk naar de donderdag, en dat je dan op je werk met overall, helm etc. moet lopen, nee, geef me dan maar... Zoals het de laatste twee, drie dagen is zullen de meesten onder ons het fijner vinden, althans, ik persoonlijk wel. Maar helaas, het weer gaat veranderen volgens de voorspellingen!!!  

Afgelopen weekend

Voor de fondmannen stond er dit weekend de vlucht der vluchten op het programma. Met grote getallen leven we altijd uit naar Barcelona. En dat het leeft zien we het aan het aantal deelnemde duiven. Het brengt iets los bij de meesten !!! Gaf Orleans jongen duiven altijd zo'n geweldig gevoel bij de meesten, zo is Barcelona eigenlijk de ware vlucht der vluchten voor een fondspeler. In Nederland stond ook dit zelfde weekend nationaal Montauban op de kalender. Dus al met al genoeg te doen.

Vorige week schreef ik over Barcelona het onderstaande. 

Barcelona

Vanavond is het ook al weer korven voor de vlucht der vluchten onder de grote fondmannen. Barcelona staat vanavond op de agenda en op eigenhok zullen er weer een viertal de degens moeten gaan verdedigen. Het vertrouwen is ver te zoeken gezien de twee voorgaande vluchten. Maar hoe ze vliegen als nestduif en hoe ze er voor staan zou een vreemde zeggen, "maak je niet druk, je pakt ze wel want ze zitten machtig". Stilletjes heb ik zelf ook die hoop maar door de twee voorgaande vluchten is het echte vertrouwen toch een beetje gezonken.

Barcelona op eigenhok

Op me werk hoor ik op vrijdag al vroeg in de ochtend hoe het weer is en hoe laat ze gelost zullen gaan worden. Eén van mijn duivenmaatjes is namelijk naar de lossing aldaar gegaan. Die dag zijn mijn gedachten langdurig bij de duiven van zowel Barcelona als de later op de dag geloste duiven vanuit Montauban. Op Barcelona had ik er vier gezet en die waren zoals ik aangegeven had mijn inziens in goede doen. Toch heb je met zo'n vlucht, als je enkele vaste rekenduiven (onder andere "Mijn Meissie" die zoal in 2008 nog de 74e Barcelona en 61e nationaal Perpignan speelde) naar het kweekhok heb gedaan de stille hoop dat hun opvolgers het ook maar weer gaan doen. Mijn eerst getekende dit jaar speelde vorigjaar de 175e nationaal als nieuweling op Barcelona. Verders had ik twee nieuwelingen mee en een oudere duivin die al diverse prijzen heeft gepakt (o.a. 149e Barcelona 2005). Als eenmaal de eerste duiven zijn gevallen blijkt het een zeer traag verloop te krijgen. Her en der zijn wat duifjes gevallen. En zeker bij de gekende gebroeders Hagens vielen de eerste duiven als zoete broodjes. Dorpsgenoten Bakker en Zn (die pakken ze ook weer als vanouds dit jaar) draaien rond half twee en dat was de tweede in Rotterdam. Iets na de klok van drie zie ik als een stip uit het noorden mijn eerst getekende aankomen. Eenmaal geklokt, wat vrienden gebeld te hebben valt daar ook een nieuweling op het huis. Resultaat; 15:09 en 15:31 uur twee van de vier in de klok. In het inkorfcentrum te Zuid-Beijerland zijn het tegen in de 200 duiven de 8e en 10e gemelde. Resultaat zoals u zal begrijpen ben ik weer meer dan te vreden met mijn uitslag op deze meer dan zware Barcelona. Vanochtend iets na halfzeven gaan de gummies in de klok van mijn derde en om 10:00 moeten we klokken gaan lichten en dan is Barcelona 2009 ook weer gedaan. En kan ik persoonlijk weer terug kijken op een meer dan mooie Barca en gaan bouwen naar Barcelona 2010 !!!

Montauban

Deze vlucht werd hier op eigenhok een geheel ander verhaal. In totaal gingen er dertig naar toe. 24 stuks jaarlingen en een zestal van 2007. De jaarlingen, die bij mij op een ander hokje verblijven dan mijn oude duiven waren er best goed aan. Zagen er goed uit en kwamen op de vluchten ook goed en rap naar huis. Maar deze Montauban heeft op mijn hok een flinke selectie gedaan. Van de zes tweejaarse zijn er vier thuis en van de 24 jaarlingen gisteravond acht in getal. Oké, het zullen niet allemaal goeie zijn die thuiskomen en ook allemaal geen slechte die wegblijven. Maar ze hebben allen dezelfde selectie gehad en gezien mijn ruimte kan ik ze toch ook niet allemaal behouden. Er zullen er best nog enkele van komen en over een week maken we de ware schade wel op.

Tarbes

Gezien het kleine aantal oude vliegduiven wat ik heb zitten op mijn hok zal er Tarbes nog gespeeld gaan worden. De vluchten die daarna komen zal ik echt week per week moeten bekijken en zeker niet allen meer spelen. Dus voor Tarbes zullen er een twee of drietal de manden ingestoken worden. Hoe dit allemaal weer gaat verlopen zullen we volgende week weer weten.

Voor alle winnaars zou ik zeggen, "GEFELICITEERD" en voor hen waarbij het minder verliep, "KOP OP"

Tot de volgende kijk op...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.