Duivensites.nl
 
Rotterdamse duiven worden niet vergast
14-7-2009
 

Rotterdam gaat duiven die in de stad overlast geven, niet vergassen. De stad is op zoek naar een diervriendelijke manier om van de hinder af te komen.

Wreed en ineffectief

De gemeenteraad volgde donderdag een voorstel van de fractie van GroenLinks om af te zien van het plan om de duiven te vangen en vervolgens in een afgesloten ruimte met CO2 om het leven te brengen. De raad vindt die aanpak 'wreed en ineffectief'. Een uitzondering wordt gemaakt voor zieke duiven die aantoonbaar de volksgezondheid in gevaar brengen.

Gipsen eieren

Raadslid Arno Bonte (GroenLinks) ziet meer in de bouw van duiventillen in de stad. Eieren van de duiven moeten dan vervangen worden door eieren van gips, waardoor de duiven in aantal afnemen. Dat stuitte op verzet van de VVD. De liberalen vinden dat op die manier de duiven het ouderschap wordt ontzegd.

Bron: www.binnenlandsbestuur.nl

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.