Duivensites.nl
 
Kijk op de week (02-08-09)
Johan Hamstra  2-8-2009
 

Het is nog vroeg als ik op deze zondagochtend achter mijn pc'tje kruip. De klok geeft trouwens 04:30 uur aan. Het zogezegde zonnescherm heb ik uitgedraaid om toch nog droog te zitten. Op het moment dat ik buiten kwam om de hond uit te gaan laten begon het wat te spetteren en dat is ook de reden dat het scherm uitgedraaid is. En met een mok koffie erbij, een zwaar shaggie en laptop op schoot ga ik proberen wat op papier te krijgen.

Perpignan

Zoals ik in mijn vorige "Kijk op" al schreef waren de duiven mijn inziens redelijk tot goed opgeknapt. Dit was dan ook reden genoeg voor mij om ze voor de laatste vlucht vanuit Perpignan mee te geven. Dromen heb ik gedaan van een machtig mooie uitslag. Maar bij het normale dagelijkse leven wist ik dat zoiets natuurlijk niet mogelijk zou zijn. Van duiven die enkele weken daarvoor niet helemaal goed zaten mag en kan je zoiets eigenlijk niet echt verwachten. Maar toch!!! Het is iets na achten als daar toch plots een duifje op het dak van het huis valt. Ik zat met Monique in de tuin als daar net boven de dakgoot het duifje valt. En jahoor, het is een tweejarig doffertje (nieuwkomer) van Gerrit van Helden uit Hoogvliet wat zich uiterst mooi en goed op tijd meld hier ten huize Hamstra. Blijdschap alom natuurlijk en zeker als ik later op de avond merk dat hij op plek 40 staat in het Nationale concours. Rond tien over negen heb ik neef Wilfred aan de telefoon als daar plots mijn eerst getekende ("Dani") haar vleugels samentrekt. Wat een machtig mooi gezicht blijft dat telkens toch weer hé!!! "Dani" speelt nu 8 op 8 en debuteerde in 2008 op Barcelona met de 175e nat. Afgelopen Barcelona was het ook mijn eerste en zaten haar gummies om negen minuten over drie in de klok. Dus van de 16 die ik er mee had zijn er twee thuis. Niet echt spectaculer maar blij ben ik wel want geloof me, na diverde klote vluchten, en ook een drietal vluchten niet mee gedaan te hebben zakt de moed je in de schoenen hoor. Er zullen er best nog enkele zo komen, maar de regen, ja de regen zal de duiven ook niet goed doen. 

Kijkend naar de uitslagen

Als ik kijk naar de voorlopige uitslagen zijn het ook nu weer veel dezelfde gezichten. Batenburg-van de Merwe, die ze trouwens vorige week van Narbonne met 12 van de 16 in de avond pakte zat er dit weekend ook weer subliem bij op zowel Bordeaux als Perpignan. En zo zijn er ongetwijfeld nog velen,  maar als "echte" smaakmaker wilde ik toch Batenburg-van de Merwe even aanhalen. Ook Z.L.U. maatje en gabbertje Barend de Koning sluit het seizoen mooi af met de 2e nationaal Perpignan.

Pa, de klep is dicht hoor!!!

In de middag voorafgaande aan de thuiskomst van de duiven van Perpignan ben ik even gaan letten bij mijn oude compagnon en zoon Hans en Martijn Heezen. Martijn die zijn duiven al weken op een meer dan spectaculaire manier huiswaarts krijg en stond daarom dan ook stijf bovenaan op de dagfond hier in het rayon van de kring. Op deze laatste vlucht vanuit Argenton had hij er tien meegedaan. Het is trouwens zijn vader die hier in de regio, en dit wel met een duifje van Martijn, vooruit de eertste vliegt en provinciaal op plek 5 zal eindigen, wat dus ook teletekst betekend. De jonge gast had het niet meer als we zitten te letten, maar als dan eenmaal bij hem ook zijn eerste steekt kan hij de klep na een ruim halfuur sluiten. In het rayon over negen verenigingen pakt hij zoal 4, 7, 11, 12, 13, 17, 24, 27, 29 en 49 en toen, ja toen waren velen nog aan het klokken als ik hem tegen zijn pa hoor zeggen, "Pa, de klep is dicht hoor". Met een tevreden gezicht kwam hij met enkele pilsjes aanlopen en hebben we gezamelijk op zijn eerste kampioenschap een potje genomen. Martijn, zou je het lezen, schitterend hoe je ze gepakt heb en je heb als jongeling vele, en zeker hier in je eigen regio duivenles gegeven waar velen een puntje aan kunnen zuigen op jou geliefde onderdeel, de dagfond.

Afsluitend

Eigenlijk heb ik verders nu weinig of niets meer te vermelden. De regen komt nog steeds op dit ogenblik uit het nog steeds donkere wolkendek naar beneden. Hoe de stand er nationaal voor wat Perpignan betreft voorstaat weet ik op dit moment nog niet. Hopelijk zullen er zo als het wat lichter is nog enkele duifjes zichzelf hier melden en bij deze wil ik dan ook zeggen, "Tot de volgende Kijk op ...."

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.