Duivensites.nl
 
Duivendieven deze nacht op heterdaad betrapt!
27-8-2009
 

Deze nacht werden duivendieven op heterdaad betrapt bij Eric Berckmoes. Net na middernacht zag Eric de dieven bezig aan de hokken, waarop een achtervolging volgde en waarbij uiteindelijk de politie de dieven klem konden rijden. Het gaat om dezelfde personen die vorige week reeds 50 duiven gestolen hebben. Ze hadden namelijk deze keer een mand bij die ze bij de eerste diefstal ook hadden meegenomen bij Berckmoes.

Het verhaal van die avond

Rond 21u30 liet de vrouw van Eric Berckmoes de hond uit, die zich toen al opvallend gedroeg. Eric zelf was met 2 kameraden vlakbij huis naar de voetbal gaan kijken. Toen kort na middernacht de hond weer als een gek begon te blaffen werd Eric opgebeld door zijn vrouw dat er opnieuw iets niet in orde was. Eric was op dat moment vlakbij huis. Bij thuiskomst werd meteen naar de hokken gelopen en werden de dieven op heterdaad betrapt toen ze zich een weg probeerden banen in de hokken. Eén van Eric's kameraden belde meteen de politie terwijl Eric zelf al lopende de achtervolging inzette. De dieven werden naar hun auto gedreven, ondertussen was de politie al op post. Na een korte achtervolging werden de dieven klemgereden vlakbij de oprit van de autostrade. Ten huize Berckmoes wou men vooral de politie proficiat wensen die heel snel ter plaatse was en die deze diefstal heel serieus nam. Vijf à zes politiewagens waren betrokken bij het klemrijden van de dieven. Laat ons met z'n allen hopen dat hiermee een einde komt aan de reeks duivendiefstallen. Het zou gaan om Oost-Europeanen, vermoedelijk Roemenen.

Bron: www.pipa.be

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.