Duivensites.nl
 
Kijk op de week (20-09-09)
Johan Hamstra  20-9-2009
 

Iets later komen we dan op deze mooie zondag toch nog met een praatje. Moest vanochtend eerst onze dochter Iris wegbrengen. Ze ging samen met enkele vriendinnen naar Tina Dag in het Attractiepark Duinrell te Wassenaar. En na een bakje koffie met een broodje dacht ik toch maar om even wat aan het papier toe te gaan vertrouwen.

Ten eerste wil ik hen, die op welke manier dan ook hun medeleven hebben getoond bedanken voor de lieve, mooie en uiterst warme woorden die wij mochten ontvangen na de laatste "Kijk op ....." aangaande de ziekte van mijn schoonmoeder. Nog enkele dagen, en dan hopen we hopelijk iets meer te weten als de uitslag van Bioptie binnen is. Geloof me als ik zeg, "we houden ons hart vast" !!!

Maar ondanks de moeilijke periode/dagen gaat alles ook gewoon verders zijn gangetje hoe moeilijk het soms ook is. Eén van die dingen die zoal zijn doorgang vond was de eerste "echte" voetbal wedstrijd van "onze" eigen Tim.

   

Tim (1e speler staand links) met zijn ploegje van Voetbalvereniging Oude Maas F5.

Tim in actie met zijn eerste echte penalty die helaas net langs ging!!!

Gisterochtend moest de kleine man zijn eerste echte competitie wedstrijdje spelen. Op het programma stond dat ze thuis moesten spelen tegen het veel sterkere Bolnes F1. De einduitslag werd tenslotte 0-9 waardoor de kleine mannetjes met een sip gezicht het veld afkwamen. Maar goed, volgende keer maar weer beter denken we dan zo. Zo zal het ook met velen onder ons met de duiven zijn. En geloof me als ik zeg, en dit is op toepassing op een ieder van ons, "We hebben allemaal meer slechte dan goede vluchten hoor". Geloof U me niet? Kijk alle uitslagen er dan maar eens op na van en over de laatste jaren. Ja, oké, excuses vinden of zoeken kan ik ook, maar nogmaals, en ook nu moet U me weer geloven als ik zeg dat in de duivensport er geen excuses bestaan. Althans, dat is mijn persoonlijke mening op het geheel. "Ja, de wind komt uit die hoek en meer van dat soort kwatstaal. Maar de wind sta toch zeker niet het gehele jaar uit die ene hoek. Maar goed, U moet zelf kijken en weten waar U tevreden mee bent. Hier op eigen hok heb, en of wil ik totaal niets weten en of horen van excusses.

Op eigenhok

Afgelopen week zijn de jongen bij de vliegers eraf gegaan en allemaal met enkele duivinnen naar het schuurhokje over gegaan. De zogezegde vasthouders zijn vanuit de schuur weer op de hokken tussen de vliegduiven gekomen. Dit kan hier nu omdat er sinds de nodige jaren vanaf half september hier de ware winterrust ingaat. Dit betekend, de kleppen voor een halfjaar dicht en er komt dan geen duif meer buiten. Op de laatjes in de schuur na dan natuurlijk. Er wordt verders eenmaal daags uit de hand gevoerd tot er enkele gaan drinken. Ook zal eerdaags mijn winterren weer voor de dag komen waar de duiven dan tevens tot wel twee, driemaal toe per week een zalig bad krijgen voor geschoteld.

Vanochtend is tevens de laatste oude duif die er nog uit moest (twee maal geel is rood Piet de Vogel) verwijderd. Of er nog meer uit gaan weet ik nu eigenlijk niet omdat ik gewoon eigenlijk het gehele jaar wel selecteer. Hier is het nooit dat er een mand vol weg zal gaan. Maar gewoon het gehele jaar door kijk en selecteer ik en dit zeker onder het volkje van de jongen. Al heb ik voor mezelf voor me gevoel dit jaar wel een hele mooie ploeg junioren zitten. Maarja, dit zal op vele hokken het geval zijn. De jongen van nu, zijn onze toekomstige vliegers van morgen toch !!!

Selectie

Zoals hierboven al aangegeven heb ik de stelregel van mijn grote voorbeeld Piet de Vogel overgenomen. Dit betekend dat iedere duif, ongeacht de afkomst met twee keer geel dus rood krijgt en mag, kan en moet vertrekken. Op zich is dit natuurlijk een hele goede uitgangs positie. Maar, en inderdaad, hier zit ook weer een maar aan. Nee, dit is geen excuus zoeken maar de bekende "maar". Wat is namelijk het geval. Je kan zo selecteren als een hok in zijn geheel goed komt. Kijkend naar de prestaties op eigenhok is het al moeilijk genoeg om dit jaar te moeten selecteren. Niet dat ik het zelf moeilijk doet, maar sommige duiven die het vorigjaar of voorgaande jaren wel deden en nu, net nu je gehele hok ver onder zijn kunnen draaid, moet je mijn inziens sommige selectie criteria anders bekijken. Althans, dat doe ik dus wel. Daarom dan ook dat ik enkele, en dit zijn er echt maar enkele een extra kansje geven. Of ik hier goed mee doet, ja, de tijd zal dat leren !!!

Vakantie Alicante

Zoals de gekende heer Hendriks ons tijdens de jaarlijkse huldiging van De Club Der Azen ons in het voorjaar meedeelde wilde hij met de groep die vorigjaar tot de overwinnaars behoorde nogmaals naar het Spaanse Alicante afreizen. Iedereen was natuurlijk vol lof over deze formidabele aanbieiding. Enkele weken geleden werden we dan ook benaderd om deel te nemen aan deze vakantie. Helaas hebben wij door omstandigheden door de ziekte van mijn schoonmoeder dit mooie evenement moeten annuleren. Maar los daarvan is en blijf het een gigantische geste van deze man uit het mooie Limburgse.

Zo, hierbij wil ik het weer eens laten voor deze week. Dus voor U allen zou ik dan ook zeggen, tot ziens.

Tot de volgende kijk op .... 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.