Duivensites.nl
 
Nerts doodt veertien duiven bij Arend Dokter
Wim Pol  25-9-2009
 

Een nerts heeft 14 late jongen dood gemaakt bij duivenliefhebber Arend Dokter aan de Garderenseweg 26 in Putten. De nerts zat – zo bleek in de loop van de morgen – nog in het hok waar de slachting was aangericht. Uiteindelijk kon de nerts onder de houten roosters worden gedood. Het merendeel van de gedode duiven was bestemd voor de verkoop. Waarschijnlijkheid is de rover via een minuscule opening in de hoek van de ren, het hok binnengekomen. Een pal naast gelegen kweekhok werd gespaard. In de afdeling zelf overleefden een handjevol duiven de aanslag. Van sommige duiven waren de koppen afgebeten en ernstig toegetakeld. Een gewonde duif wist aan het moordlustige beest te ontkomen Pikant detail: Dokter was net druk bezig met het maken van een prachtige aluminium ren voor zijn kweekhok. Zoals gewoonlijk was Arend, zoals gewoonlijk donderdagmorgen in alle vroegte, bezig met zijn duiven. Na het loslaten, schoonmaken en verzorgen was het kweewkhok aan de beurt. Daar ontdekte hij een bloederig schouwspel! Maar liefst veertien late jonge, lagen her en der in de ren. Allemaal dood! Een afschuwelijk gezicht!

Arend Dokter “poseert” met gevangen nerts en veertien toegetakelde (dode) duiven.
Foto: Henk Hutten

Na fotograaf Henk Hutten te hebben gewaarschuwd werden tal van foto’s gemaakt. Op een geven moment zag Arend – poserend voor Hutten op een houten rooster – in de hoek van de ren een glimp van de rover. Na koortsachtig overleg werd alles zo dicht mogelijk gemaakt, om te voorkomen dat de bruine nerts alsnog zou kunnen ontsnappen. Uiteindelijk kon de nerts worden gedood en kon Arend Dokter opgelucht ademhalen!

Wim Pol

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.