Duivensites.nl
 
Kijk op de week (11-10-09)
Johan Hamstra  11-10-2009
 

Na een rondje met de hond gelopen te hebben, pak ik een mok koffie en kruip ik eventjes achter de pc. De vrouwen hier in huizen Hamstra slapen nog en de kleine man zit nog een beetje slaapdronken wat tv te kijken. Voor mij een mooie gelegenheid om even wat te gaan schrijven voor mijn wekelijkse "Kijk op ......"

De controle van vorige week

Wat ik vorige week eigenlijk nog vergeten was om mee te nemen in mijn verhaaltje was, dat ik direct een potje Parastop had meegenomen. Tevens heb ik ze een tiendaagse kuur hiermee gegeven. De meningen lopen hiervan heel uiteen. Spuiten, kuren als het niet nodig is niet doen hoor ik sommige zeggen. Anderen zeggen dat ze dit jaarlijks doen. Hier doe ik het al jaren dat ik ze in de rui een kuur tegen Paratyfus geeft, gevolgd door enkele dagen wat vitamine's en dan hebben ze het weer gehad. Of het goed is, ja, ik kan het niet echt zeggen maar ik heb er wel een extra fijn gevoel door. Gewoon, in de tijd dat ze flink ruien zijn ze al extra vatbaar voor ziektes e.d. En geloof me, als je een keer met dit bijltje heb geslagen dan...

Verkopingen

De verkopingen, of het nu bonnen of duiven zijn, iedere keer probeer ik het één en ander nog wel wat bij te houden. Gewoon, kijken wat sommige bij hun bon voor informatie laten zetten. En geloof me, sommige hebben nog verdomde lef ook wat er soms zoal allemaal bij staat. Ook bij de totale verkopingen die gehouden worden staan bij tal van duiven de mooiste verhalen. Ook namen van gekende rassen en of soorten doen het goed. Geloof me, ik heb eens een stamboom gezien van duiven die verkocht moesten worden die de zevende generatie waren van het Oud Doffertje. Mooi, maar wat voor waarde heeft zoiets. Of een kind van een zus van een broer van kampioen X hahahaha, te zot voor woorden. Maar vol verbazing zag ik in de laatste uitgave van De Duif, dat de duiven van vader en zoon Verbeek uit Naaldwijk onder de verkoophamer gaan komen. Deze mannen behoren aan de "echte" top van de hedendaagse duivensport. En zoals ik de mannen persoonlijk ook heb leren kennen kan ik niet anders zeggen dan dat ze, ondanks dat hun kampioenencollectie dadelijk onder de hamer komt ze mijn inziens ook als persoon meer dan waardige en grote kampioenen zijn. Persoonlijk hoop ik dat ze niet in het geheel van het toneel zullen verdwijnen !!!

Hebben jullie het gezien

De meesten onder ons zullen het ongetijfeld gezien hebben. Het vluchtprogramma wat als voorstel (?) op tafel is gekomen voor wat de Nationale vluchten betreft. Anderen schrijven op forumsite's wat ik gelezen heb in hun mening dan nog netjes, met dat ze zo'n voorstel niet direct willen afbreken of met hun bericht niet negatief over willen komen. Nou, en dit kan ik gelukkig hier in mijn "eigen" verhaaltje wel doen. Dat mijn inziens, als je met zo'n voorstel durf te komen als NPO bestuur je volgens mij pas echt helemaal stapel gek ben en de weg "echt" kwijt ben. Mensen, je ben het toch met me eens dat je zo'n programma in zijn geheel niet serieus kan en of mag nemen.

Bordeaux - ochtendlossing, Mont de M -middaglossing en dan Montauban -middaglossing. Voor je andere ploegje duiven zou je die kunnen spelen op; St. Vincent - middaglossing, Dax - ochtendlossing en Marseille - middaglossing.

Kijkend naar het programma, ja dan ben ik blij dat ik maar een enkele vlucht van dit (.UT) programma gebruikt om mijn jaarlingen te spelen. Verders zijn de enige woorden die ik hier aan vuil wil maken, dat ik me volledig aansluit wat ik eveneens op zo'n formusite las, "dat ze er een steeds grote tering zooi van maken". Gelukkig leven wij in een redelijk vrij land, maar programma's voor "onze" duiven krijgen we wel iedere keer maar mooi door ons strot gedrukt. Of zie ik het nu verkeerd?

Een topper vernoemd

Ik ben in het gelukkige bezit van toch wel enkele vrij leuke, tot goede duiven. Vorig jaar had ik nog de beste Nederlandse duif internationaal gezien over de vluchten Barcelona en Perpignan met "Mijn Meissie". Er werd mij toen gekscherend gezegd dat dit totaal geen commerciële naam zou zijn. Maar ach, ik wil haar toch niet van de hand doen, ondanks een redelijk leuk bod wat ik toen op haar heb gekregen. En trouwens, ze was en is ten slotte ook "Mijn Meissie". Ondanks de niet commerciële naam en dat ze ook daadwerkelijk "Mijn Meissie" is heb ik toch haar naam veranderd.

Joke

Een ieder die mij een beetje persoonlijk kennen die weten dat ik, ondanks dat ik een grote vent ben ook een hart heb. Gelukkig kan ook ik soms als de situatie zich voor doet mijn tranen gewoon de vrijeloop laten gaan. Schamen doe ik me gelukkig hier totaal niet voor. Dit was ook de reden dat ik "Mijn Meissie" een naamsverandering heb gegeven. Voor hen die wekelijks mijn stukjes lezen weten dat mijn schoonmoeder ernstig ziek is. Altijd en eeuwig was ze geintreseerd in mijn toch wel intensieve hobby. Als ik met mijn lievelingsvluchten bezig was werd er geregeld geinformeerd hoe ik gepakt had en of er al wat was. Dit was dan ook de reden dat ik dit heb gedaan. Als de foto binnen is en ik hem laat zien aan haar kijkt ze me genoeg zeggend aan. Woorden waren op dat moment overbodig en ik heb het gevoel van dat ik het goed heb gedaan !!! 

   

Zo, hierbij wil ik het weer eens laten voor deze week. Dus voor U allen zou ik dan ook zeggen, tot ziens.

Tot de volgende kijk op...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.