Duivensites.nl
 
We gaan het gewoon proberen!
Gert Jan Beute  9-11-2009
 

Vanaf dat ik me kan heugen heeft mijn vader altijd met schema’s gewerkt met betrekking tot medicatie bij zijn duiven, maar ook de laatste 10 jaar (na de dood van mijn vader) heb ik altijd verkondigt dat men een schema dient te hanteren op het duivenhok.
Voor de vluchten een paratyfus kuur, op eieren een geelkuur, voor de vluchten een kuurtje voor de luchtwegen, na de vlucht twee dagen ontsmetting, op donderdag een ornithose middel door het water en dan nog iedere drie weken een tablet tegen het geel.

Maar in 2010 gaan we het een jaar anders doen!

Waarom? Een aantal redeneren: De twee belangrijksten: de overheid is bezig het gebruik van antibiotica bij dieren te verminderen door strengere regelgeving.
Je moet straks (en eigenlijk nu ook al) naar een dierenarts en alleen wanneer hij iets ontdekt of vermoed kun je een medicijn tegen het probleem mee krijgen,
En de tweede reden is dat ik door gesprekken met Gunter Prange en dokter Boskamp tot andere inzichten ben gekomen, althans ze hebben mij aan het twijfelen gebracht. En zoals jullie weten ben ik glashelder en wil de lezers mee laten kijken over mijn schouder.
Ik heb jullie al die jaren dat ik columns schrijf verteld over medicatie, welk medicijn, wie het gebruikt, wat mijn duiven door het water krijgen en welke nieuwe producten gebruikt worden door de toppers (en dat blijf ik ook doen, zo kom ik nog terug op “Conventia”)
Volgens Peter Boskamp is het beter om terug te gaan naar de basis, de duiven zo goed mogelijk te verzorgen, de weerstand te verhogen en meer natuurlijke middelen te gebruiken. Medicatie is niet uitgesloten, lees dit even goed, is niet uitgesloten.
Wanneer er door dokter Wolff (Hattemerbroek) een besmetting met welke ziekte dan ook word gevonden gaan we daar onmiddellijk tegen behandelen. Wanneer de prestaties achterblijven en ik denk dat ik er wat aan zou kunnen doen met medicatie zal ik het onmiddellijk doen, maar….
We gaan vanaf de koppeldatum 5 december eens kijken waar het schip strand of juist het tegenovergestelde: wanneer het schip de wind in de zijlen krijgt.

Volgens Peter Boskamp (Beek Limburg) is het krijgen van form bij de duiven soms juist makkelijker zonder medicatie, of anders gezegd : Soms is een behandeling met medicijnen soms zelfs negatief voor de form (hij bedoeld dan natuurlijk de “blinde” kuurtjes van veel liefhebbers op zaterdag, zondag en donderdag. (zie de zeer goede Koerier Film over dokter Peter Boskamp)

Meer natuurlijk duiven houden

Door het zeer sterk vertrouwen en geloof in mijn eigen natuurlijke producten, denk ik met minder medicijnen toe te kunnen.
Het eigen scala van producten gaat nog uitgebreid worden met een goede bacterie en is het afgelopen jaar natuurlijk reeds uitgebreid met de Herstel-Power capsules (getest bij o.a. Ferry van Loo, Richard van der Horst en op eigen hok natuurlijk) en dit gaf een enorme boost op de dagfond.
Het Beute Schema zal dus voor mij zelf een jaar aangepast worden, de ontsmetting na de vlucht, het ornithose middel op donderdag en de geeltablet om de drie weken zullen niet meer gegeven worden.
Maar ook nu kom ik er nogmaals op terug; Zo lang het goed gaat geef ik geen medicijnen (voorbehoedend), maar ik ga elke 14 dagen op consult bij dokter Nanne Wolff te Hattemerbroek, wanneer hij iets vind wat niet in de haak is (tricho, orni etc) grijp ik in.

Ik adviseer de honderden liefhebbers die knalhard spelen met het Beute systeem dit te blijven volgen in 2010 maar let op de prestaties van de Beute duiven in Wilhelminaoord en lees wekelijks de column waarin ik de verrichtingen op eigen hok uitgebreid aan u doorgeef. Elke 14 dagen zal ik ook de resultaten van het onderzoek door Nanne Wolff bekend maken.

Het Beute Systeem qua voeren (Beyers Elite Enzymix) en eigen producten (PS, HP, BeuteSport) zal natuurlijk gehandhaafd worden omdat dit natuurlijke producten zijn en ongelofelijk veel extra energie in een duif pompen , weerstand opbouwen en vlieglust geven .
In februari zal het door u te volgen systeem wederom in ons lijfblad “het spoor der kampioenen” komen en het te volgen schema door mij zelf.

Een korte column deze week, lees hem drie keer en hou de prestaties volgend jaar in de gaten.
Misschien ga ik na 4 weken in het seizoen al op mijn bek, dan is er nog tijd genoeg om weer over te schakelen naar het systeem wat we al tientallen jaren met groot succes hebben gedaan .

Gert Jan Beute “Glashelder in duivensport”

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.