Duivensites.nl
 
Van alles en nog wat - November 2009 (1)
Gert Jan Beute  13-11-2009
 

Goedendag sportvrienden. En, nog in Kassel geweest? Het was weer fantastisch! Niet alleen machtig druk, maar zeker ook super gezellig daar bij onze oosterburen. Ja die ietwat gezette bierdrinkers en braadworsteters kunnen er wat van.

Op vrijdagmorgen vroeg vertrokken we naar de grens bij Arnhem waar we op Jos en Marijke Voortman en Guus van Aken (de Koerier duivenfilms) zouden wachten voor ons gezamenlijk vertrek naar Kassel.
Aangekomen ging het een beetje mis, onze standplaats (stand 411) was ingekrompen van 8 naar 6 meter omdat de buren stiekem 2 meter extra hadden genomen, maar naar overleg (met een beetje dwang) waren ze bereid om op te schuiven.

Eenmaal gereed met de opbouw op weg naar het hotel blijkt onze hotelkamer te zijn weggegeven omdat we te laat waren (19.15 uur in plaats van 18.00 uur). Maar ja, regel nog maar eens een kamer in bomvol Kassel…, na een uurtje uit protest in het gangpad van het hotel te hebben gezeten kwam er dan toch een oplossing, een ander hotel had een kamer vrij omdat iemand daar te laat was… hahaha.
Om 22.00 nog op zoek naar wat te eten want het Hotel had niets meer natuurlijk omdat we zoals u nu weet te laat waren... Pfffffff.

Zaterdagmorgen om 06.15 uur de wekker, iedereen slaapwandelend naar de ontbijttafel, taxi gebeld, kwamen we om 07.30 aan in de hal, blijkt hij pas open te gaan voor bezoek om 09.00 uur, hadden we ons een uurtje vergist hahaha. Maar eindelijk om 09.00 gingen de deuren open en kwamen er tienduizenden mensen in drommen langs de stand.
Het was zo ongelofelijk druk bij onze stand (Koerier duivenfilms en Beute Duivensport) dat mensen ruim een half uur moesten wachten om een boek of dvd te kunnen kopen. De setjes van 4 films gingen als warme broodjes over de toonbank, enkele films waren om 12.00 uur al uitverkocht.
De beurs was geopend tot 18.00 uur en we waren helemaal gesloopt, nog geen tijd gehad voor een broodje of een bakje koffie, ongelofelijk. De Duivensport is niet dood hij leeft!
Bij de stand van Eijerkamp, Boskamp, Habru en GPS was er ook geen doorkomen aan, als dode vogeltjes zaten de zaterdagavond aan de bar van het hotel, op de vraag hoe was het? Kwam een murmelend antwoord: "Kapot, bier, slapen!"

Zondagavond tegen 23.30 uur waren we weer thuis en maandagochtend om 10.00 kwam de eerste liefhebber met duiven weer en van 14 tot 23.00 stond ik weer achter de kassa van het Shell station waar ik werk.

De kattenmepper

Op woensdag 4 november vond ik wederom een kat in mijn hok (natuurlijk weer dezelfde zwart-witte als de vorige keer). Het is een alleraardigst beest wat gelukkig geen kwaad doet maar in mijn hok wil ik hem niet natuurlijk.
Het beestje bleek bij de overburen sinds twee dagen al vermist te zijn, en door mijn drukke bestaan heb ik hem niet eerder opgemerkt in mijn hok. Ik dus proberen de kat te pakken maar dat wilde het beestje niet, mijn wijsvinger werd totaal opengereten. De dokter wilde het niet hechten (troep moet er uit kunnen), gaf me twee injecties en een kuurtje van 10 dagen met antibiotica.

Maar ondertijd was de kat weer verdwenen en werd in de buurt verteld dat Beute had de kat doodgeslagen... Scheldend en tierend bij ons aan de deur, formulieren door de brievenbus bij iedereen etc etc.

Maar op maandagmorgen 9 november zat de kat wederom in mijn hok... Ogenblikkelijk de buurvrouw opgehaald en die heeft hem in het nekvelletje gepakt en meegenomen naar huis. Formulieren dat de kat terug is en Beute hem dus niet heeft doodgemaakt zullen we wel niet in de bus krijgen en een excuus zal er ook niet inzitten denk ik.

Rui

Ik denk dat bij iedereen de rui wel zo’n beetje klaar is. De tentoonstellingen komen er aan en dan moeten de duiven natuurlijk in super conditie zijn. Maar ook voor de winterkweek (koppelen tussen 28 november en 10 december) moeten de duiven natuurlijk ongelofelijk goed in forme zijn.

Zorg voor goed voer (goede zakken voer kosten tussen € 15,00 en € 20,00), zorg voor èèn of twee maal per week wat dierlijk eiwit over het voer (Herstel-Power) of wat biergist met vitaminen, zorg voor minstens twee maal per week een badje. Vergeet niet dat u deze maand nog even uw duiven laat onderzoeken door een gespecialiseerde duivendokter en dus niet door de veearts om de hoek.
Geef eens een paar dagen Seduchol, Biochol of een andere chol door het water of over het voer.
En voelen uw duiven dan 1 december nog als krantenpapier, hebben ze vierkante slagpennen of een rulle nek... opruimen!

Topkweker

In 2010 gaan we samenkweek doen met een superduif van de familie Eijerkamp. Hun superdoffer Michigan (vader 1e nationaal Munchen en Arras) tegen onze Missourri’s Girl. Michigan is zoon Chicago x Martina en onze duivin is uit kleinzoon Chicago x dochter Don Leo.

Ze hebben de doffer hier gebracht en deze zit nu in een speciaal geprepareerde box op zolder van ons huis (beveiligd door SBN-Steenwijk). Rond 5 december gaat Missourri’s Girl bij hem en kan het feest beginnen.
Met de jonge duiven uit dit koppel zal niet gevlogen worden, de kinderen gaan mits perfect in de hand direct naar het kweekhok.

Tot volgende week, met info over de superduiven die ik gezien heb in Zeeland!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.