Duivensites.nl
 
Kijk op de week (22-11-09)
Johan Hamstra  22-11-2009
 

Toen ik afgelopen week uit me werk kwam lag daar de uitslag van de Club der Azen op tafel. Vele bekenden voor mij behoorden tot de overwinnaars. Tijdens de prijsuitreiking in het voorjaar van het jaar 2008 gaf ik Orly Pals aan, "Kijk Orly, nog een jaartje, en dan hebben jullie ook zo'n bokaal in huis staan". En nu, een jaar later zijn het inderdaad Dirk en Orly Pals die de bokaal van het Keizerkampioenschap naar Bovenkerk mee zullen nemen. Dadelijk, begin maart 2010 zal het gekende Wilhelmus klinken voor dit meer dan machtige stel uit het Noord-Hollandse Bovenkerk. En voor de overige eerste prijswinnaars weet ik dat ze dadelijk gezamelijk met Nol Hendriks naar het Spaanse zullen gaan. Want de voorzitter had net als in 2008 aan de eerste prijswinnaars weer een vakantie geschonken. Persoonlijk kijk ik er nu al meer dan naar uit naar deze meer dan mooie huldiging in het Limburgse.

De duiven

Wat de duiven betreft is het hier, en dit als op vele andere hokken nog rustig hoor. Velen zullen einde van deze maand alweer hun duifjes samen gaan zetten voor de winterkweek. Hier zit alles nog te samen, oud, jong, doffers, duivinnen, vliegers en de kweekduifjes, alles zit en loopt door elkander. Het enige wat je in deze tijd kan doen is schoonmaken, voeren, water geven, maar bovenal, je ogen open houden. En dit is dan ook het enige wat hier gedaan zal worden. Al kan ik wel zeggen, en dit heb ik ook al in eerdere stukjes herhaald, hier ga ik dagelijks met de brander door het hok. Waarom dagelijks zal U zeggen. Simpel, er zitten gewoon door het systeem wat ik probeer te hanteren in de wintermaanden meer duiven dan eigenlijk zou moeten. Maar ja, je kiest een systeem uit wat bij je past en mijn inziens moet je je daar dan ook aan houden. Tuurlijk, kleine aanpassingen kan je altijd doen. Iets bijvoegen of iets laten, maar hele systemen omgooien, nee, mijn ding is het niet. En of mijn systeem de juiste is? Ik weet het niet, wat ik wel weet is dat ik het afgelopen teveel van het goeie wilde en dit is finaal anders uitgepakt als dat ik me zelf voor ogen had. Maar goed, van fouten moet je leren. Althans, ik leer er wel van. Want als iets anders gaat als dat ik hoop, pluis ik alles uit om de oorzaak te achterhalen. En laten we eerlijk zijn, dit is toch het mooie van onze sport.

De Supercup

Zo, de ingediende prijzen van en voor de Supercup zijn ook allemaal nagekeken, en de uitslag is onder voorbehoud bekend. Nog enkele weken en dan staat de feestavond van dit mooie evenement weer op de planning. Het is al weer de vierde keer dat vele gekende fondmannen dan te samen komen op deze avond. Ook dit is zo'n evenement waar ik meer dan naar uitkijk.

Zaterdag 21 november

Gisteren ben ik eerst naar het voetbal geweest van de kleine man, en ja hoor, al weer kregen ze met 6-0 op hun kl.... De mannen beginnen wekelijks met best goed spel, maar als ze eenmaal de eerste bal tegen krijgen, ja, dan is het ook zo gedaan met de koopman. Maar goed, ze blijven er zin in hebben en geloof me, dat is het belangrijkste. Zelf kijk ik dan altijd terug naar de duiven als ze weer op hun .... krijgen. Ik ben een liefhebber die wil presteren op de door mij deelnemende vluchten. Maar presteer ik minder, plezier in mijn duiven blijf ik houden hoor. Ik zeg wel eens, al zouden er geen wedvluchten meer zijn, duiven zal ik ten alle tijden blijven houden. Tuurlijk, ik zal er minder hebben dan nu, maar er blijven altijd en eeuwig duiven om het huis vliegen hoor.

Na de nederlaag van zoonlief ben ik naar de Coolsingel gegaan in Rotterdam. Dit om reden om ook mijn aandeel proberen te geven aan dat wat ze in Den Haag ons door de strot proberen te douwen. Of hebben we het al door de strot geduwd gekregen? Echt, ook hier denk ik wel eens gekscherend van, had dat een hok met duiven geweest daar in Den Haag, nou, ik had vele, zeg maar gerust VELE lege schapjes gehad hoor. Ik had ze stuk voor stuk ...............

Maar goed, het moet een duiven verhaaltje worden en zijn hé!!! Maar ach, wat valt er eigenlijk te vertellen op duivengebied in deze tijd. Je kan nergens kijken of er worden duiven verkocht. Alles is goud wat er blinkt maar het vak poelier is uitgestorven hoor, geloof me. Alles komt tegenwoordig op het internet. Je heb haast geen duiven meer met slechte stambomen. Het één is nog mooier dan het ander! Op de ene site staan duiven aangeboden van, ik noem hem maar Piet, omdat hij een over compleet aan kampioenen heeft, terwijl er op een andere site flink door hem geboden wordt op andere duiven. Snapt U het nog, nou ik niet! En mensen, laat U maar in de maling nemen want ze blijven verkocht worden.

Wat ik ook nog even kwijt wil

Ook hier in Poortugaal gaan er wel eens wat jongen naar anderen toe. Het ene jaar wat meer dan het andere. Maar zo zijn er mensen die informeren dan naar hoe of wat. Deze mensen geef je, ik althans dan zo uitgebreid als mogelijk wat informatie en dan hoor je plots niets meer van die lui. Echt, als ik ergens misselijk van kan worden is het van dit soort lui. Maar goed, dat zal niet enkel in bij ons in de sport zijn!

Zo, hierbij wil ik het weer eens laten voor deze week. Dus voor U allen zou ik dan ook zeggen, tot ziens en of horens. Geniet van Uw duiven en van elkaar.

Tot de volgende kijk op...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.