Duivensites.nl
 
Verslag Jeugddag Rosmalen
3-12-2009
 
Zaterdag 31 oktober was het zover, de jeugddag op de nationale manifestatie in het Autotron, Rosmalen! De jeugddag werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door de gebundelde krachten van twee NPO-commissies, te weten J. en B. (Jeugd- en Beginnerszaken) en de IJC (Internationale Jeugd Commissie). De opzet van de jeugddag was hierdoor ook anders dan de jeugdleden gewend waren.

Voor de jeugdleden startte de dag om 10.00 uur toen zij konden beginnen met het spelen van diverse spellen. Zo was er onder andere een puzzeltocht, zaklopen, blikgooien, darten en een duivenquiz, die mede georganiseerd was door duivendierenarts P. Derycke. Met het deelnemen aan deze spellen was het mogelijk 'duiveneuro's' bij elkaar te sparen. Met dit geld kon iedereen uiteindelijk meedoen aan een veiling.

De kinderen waren heel fanatiek en waren enthousiast over de nieuwe opzet van de jeugddag. Ook de ouders vonden de dag helemaal geslaagd, zij konden rustig over de beurs lopen en hadden geen omkijken naar de kinderen, want die vermaakten zich wel op de 1e verdieping van het Autotron.

Aan het einde van de dag konden de kinderen hokbezoeken 'kopen' met het verdiende 'duivengeld'. In eerste instantie was het de bedoeling om bonnen voor een jonge duif te schenken van goede liefhebbers uit het hele land, echter werd dit tegengehouden door de dierenbescherming. Het is in Nederland verboden dieren als prijs, beloning of gift uit te loven of uit te reiken bij wedstrijden, verlotingen, weddenschappen of andere dergelijke evenementen. Het belangrijkste was echter het contact tussen de ervaren liefhebbers en de jeugd. Om deze reden is gekozen hokbezoeken te veilen van ervaren liefhebbers uit alle afdelingen. De jeugdleden kunnen op deze manier kijken hoe zij de duiven verzorgen, met de duiven omgaan en op deze manier leren van de goedvliegende duivenmelkers.

Rond 14.00 uur werd er begonnen met de prijsuitreiking van de tentoonstelling en natuurlijk met de huldiging van de nationale jeugdkampioenen!

Veilingmeester André van de Wiel verzorgde aan het einde van de dag tenslotte een spetterende veiling voor de jeugdleden en er werden hoge bedragen geboden voor de hokbezoeken! Kortom: het was een geslaagde jeugddag!

Wij willen alle liefhebbers die een hokbezoek hebben geschonken nogmaals hartelijk danken. Daarnaast willen wij ook André van de Wiel en Patrick Derycke bedanken voor hun inzet voor de jeugd.

Hopelijk tot volgend jaar!

Commissie Jeugd en Beginnerszaken in samenwerking met de Internationale Jeugdcommissie.


Winnaars Hokbezoekveiling Jeugddag   

Hokbezoek bij Gewonnen door  Duiveneuro's
Gebr Scheele,Terneuzen Jelle van Veen, Urk      

490

C. Hermes en Zn, Lewedorp Peter Roodnat, Alblasserdam  400
G.J. de Hoogh en zn, Oosterhout Ender Baris, Veghel 470
Embregts-Theunis, Hoeven         Jeffrey Houthuijsen, Spijkenisse 260
Comb van de Wiel & Schreuder, Luijksgestel Marjon van Dijk, Veenendaal 700
Frans Rutten, Horst          Loed Schroen, Heythuysen 440
Dennis Veugelers, Nieuwstadt Davy Schoutens, Roermond 600
J.C. Polder, Middelharnis Maurice Roubos, 's Gravendeel 260
Combinatie Bolleboom,  Zoeterwoude Naomi v.d. Vlist, 's Gravenzande 370
W.Klaverstijn, Amsterdam                   G. Woord, Urk 340
H. La Grouw, Amsterdam Corrie Hakvoort, Urk 700
First Prize Pigeons, De Bilt Linda van Zuijlen, Rosmalen 860
G.E. Doppenberg, Nijkerk Dian Stoffer, Wilsum 320
Comb. Verbree, Putten Alicia Klos, Zoetermeer 470
H. Eijerkamp en Znn., Brummen Marcel Brand, Staphorst 960
H.D. Romein-Stavat, Twello Jelmer Leferink, Haaksbergen 600
Comb. Visscher, Glanerbrug Brittany v.d. West, Zwaagswesteinde 420
J. Doldersum en Zn., Almelo Wendela Wiersema, Appingedam 600
Jan & Kathy Lotterman, Nieuw Amsterdam ?, Schoonebeek 360
Geert Munnik, Noordbroek Marcel Brand, Staphorst 570
J.D. Poortvliet, Surhuizum Jasper Ploer, Marknesse 900
Pim & Bianca de Koning, Maasdijk Maurice Roubos, 's Gravendeel 400
Comb. K.L.V., Honselersdijk Harmen de Vreugd, Kesteren 400
L. Mackaay, Utrecht Hendrikus Ruiter, Nieuw Amsterdam 420
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.