Duivensites.nl
 
Kijk op de week (24-01-10)
Johan Hamstra  24-1-2010
 

Goedemorgen!!! Waarom nu eigenlijk beginnen met "Goedemorgen"?. Nou luister, vorige week werd ik door een lieve, charmante en zeker niet onaardige dame gevraagd of ik mijn "Kijk op ...." gereed kon hebben voor negen uur in de ochtend op zondag. Ik vroeg haar nog geheel onschuldig van, waarom? Nou gaf ze aan, omdat ik iedere week je stukjes lees en ik op zondagochtend altijd rond een uur of negen in bed nog even op de laptop kijkt of het er al staat. En ja, waarom eigenlijk ook niet denk ik dan!!! Dus bij deze, blijf nog even lekker onder de lakens.

Ieder weekend voorlopig even wel wat.

De maand januari, maar ondertussen ook al februari en zelfs al enkele zaterdagen van de maand maart heb ik al weer diverse dingen in de agenda staan. Begon het jaar met het weekendje van de Z.L.U.. Aansluitend kwam de huldiging van S.N.Z.H., duivenmiddag in Krimpen, filmmiddag met Cees Donker in eigen huis en zo kan ik nog wel even door gaan. Het zijn best leuke winterse onderbrekingen en zeker als je al geruime tijd niet of nergens meer geweest ben. Nu kan ik mezelf, en dit geef ik me baas ook geregeld aan op me werk dat ook ik mezelf niet in tienen kan delen. Want echt, als ik overal naar toe moet gaan waar ik voor gevraagd wordt, tja, dan kan ik het beste me nest ook maar meenemen denk ik zo.

N.I.C. Krimpen a/d Lek.

Rond september, oktober van het vorige jaar werd ik benaderd of ik op 23 januari van het jaar 2010 de duiven zou kunnen beoordelen van het genoemde inkorfcentrum. Van alle zes de op het programma staande middaglossingen zouden de eerste drie prijswinnaars te bewonderen zijn. In het gemaakte programmaboekje, wat er trouwens meer dan super en uiterst verzorgd uitzag werd ik grootst aangekondigd. Ik zou dan ook haast zeggen, "overdrijven is ook een kunst". Maar goed, gisteren ben ik dus samen met Hamstra Sr. naar krimpen geweest.

Eerst met de kleine man naar de voetbal, en dit met zowel Monique als beide opa's. Het was een leuke pot om die kleine mannen zo bezig te zien. Het eindresultaat was dat ze met een 2-0 overwinning aan de haal gingen. Na afloop van deze wedstrijd gingen ik samen met Hamstra Sr. door naar Krimpen in afwachting wat ons daar stond te wachten.

Aangekomen werden we hartelijk ontvangen en als de duiven eenmaal allemaal zijn opgesteld werd ik benaderd met de vraag of ik ze wilde beoordelen. Dus geen keuring der duiven want dat mag niet, nee, het werd nadrukkelijk gevraagd of ik ze wilde beoordelen. Wetende dat het stuk voor stuk betere duiven moesten zijn vond ik het wel een uitdaging, maar zeer zeker ook een eer natuurlijk.

Meer geluk dan wijsheid.

Na de duiven stuk voor stuk door de handen te hebben laten gaan kwam er uiteindelijk één uit die ik als schoonste aan moest wijzen. Achteraf bleek het te gaan tussen een aankomend talent van niemand minder dan Jan Ouwerkerk en de bewuste "32" van vader en zoon van Vliet. Uiteindelijk gaf ik mijn voorkeur en dit zonder het te weten, aan de gigant van Van Vliet. Als de kaartjes op de kooien gedraaid worden blijk dat ik de juiste en beste beslissing heb genomen. En ergens ben ik best trots dat ik deze gigant er uit heb kunnen halen vandaar ook dat ik zeg, "Het zal meer geluk dan wijsheid zijn" Want echt, ik heb er nu heus geen verstand van hoor!!! Deze doffer speelde zoal op zeven inkorvingen zes prijsen waarvan vijfmaal bij de eerste honderd. Een toppertje of niet !!!

Op eigenhok.

Saai om te zeggen, het is nog steeds rusitg op de hokken in Poortugaal en eigenlijk weinig of geen nieuws. Ja, is het nieuws dat ik er vorige week nog 1 geruimd heb. Een twee jarige duivin zat mijn inziens niet lekker, daagje aangekeken en weg ermee en geloof me, ongeacht de afkomst !!!

Zo, ik laat het hier maar weer eens bij en voor een ieder

Tot de volgende Kijk op!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.