Duivensites.nl
 
Alsnog gekoppeld.
Rene Dalmolen  20-2-2010
 

Doordat de hokkenbouw meer tijd in beslag nam dan verwacht en door de extreme koude zijn de duiven het afgelopen weekend "pas" gekoppeld. Het plan was half januari maar het is 12 februari geworden. Het koppelen gaat verder prima maar 1 duivin met een kapotte kop dus ik ben niet ontevreden. Door de latere koppeling zullen de duiven voor het seizoen niet op weduwschap staan, iets wat ik normaal wel gewend was. Zo half maart zullen de jongen worden geboren en dat betekent dat de duivinnen tegen de eerste vlucht net weer moet leggen. Het zal wel even een puzzeltje worden maar we doen ons best om toch de volledige ploeg in te kunnen zetten.

Omdat de duiven op een nieuw hok zitten zal ik ze eerst ook nog over moeten wennen. Ik wil daar volgende week mee beginnen, ze moeten deze week eerst maar wat door de spoetnik de omgeving verkennen. Ze drijven nu nog dus eigenlijk wel een mooie stand om duiven aan een nieuw onderkomen te laten wennen. De roofvogel zal ook wel een paar wegnemen dat is ook iets waar ik ieder jaar rekening mee moet houden.

De kweekduiven zijn iets vroeger gekoppeld en deze kwamen vlot met eieren nu maar hopen dat de bevruchting goed is. Tijdens het koppelen waren er nachten bij waarbij het kwik daalde tot 13 graden onder nul. Je hoort af en toe wel van een totaal mislukte kweek, vermoedelijk door de kou.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.