Duivensites.nl
 
Wilt u het afscheid van Cees Donker bijwonen?
CC Flevoland  2-3-2010
 

De bekende cineast Cees Donker stopt na 54 jaar vrijwilligers- en promotiewerk met de duivensport. Eind jaren 50 is Cees Donker begonnen met het bezorgen van het NPOrgaan en het innen van de kosten ad 16 cent, ook bezorgde hij toen de vaste voetringen bij de verenigingen (Cees zijn vader was ringenadministrateur van de NBvZ). Deze werkzaamheden heeft hij tot begin 60 gedaan. In 1956 is Cees begonnen als convoyeur van afd West NBvZ, later werd hij hoofdconvoyeur hetgeen hij t/m 1976 heeft gedaan. Inmiddels was hij toen in 1969 (ook weer met zijn vader) begonnen om zijn eerste film te maken en dat bleek een schot in de roos. Hij heeft stad en land afgereisd om op zijn eigen onnavolgbare wijze zijn films te tonen, de mensen te vermaken en de duivensport te promoten. Cees heeft echter besloten om aan het eind van dit stille seizoen er een punt achter te zetten. Hij doet dat bij de jongste vereniging van Nederland (voor het eerst na 15 jaar werd in 2009 weer een vereniging opgericht) de PV Flevoland te Urk. Het afscheid, zijn laatste voorstelling, is op zaterdag 27 maart 2010 om 15.00 uur.
 
Cees neemt ook zijn vrouw Dientje en zijn kinderen Ingrid en Remco mee. De voorstelling begint strikt om 15.00 uur. Voor de pauze draait Cees de hoogtepunten van het seizoen 2009, na de pauze is er een door Cees zelf gekozen compilatie uit zijn gehele oeuvre. Twee hele bekende personen uit de Nederlandse duivenwereld zullen Cees toespreken. Verder zullen ook een aantal Nederlandse topliefhebbers aanwezig zijn.

Cees Donker

In overleg met Cees is besloten om inclusief pers 100 personen toe te laten. Deze 100 personen dienen kaarten te kopen van 10 euro per stuk en de gehele opbrengst van 1000 euro wordt geschonken aan KIKA (kinderen kankervrij). De bedoeling is om eerst de pers en een aantal prominenten uit de sport te nodigen, daarna komen onze eigen leden aan de beurt. De resterende kaarten willen wij middels deze publicatie aanbieden aan belangstellenden die het snelst reageren. Zijn de 100 kaarten weg, OP = OP en zonder kaart komt niemand binnen.
 
Bij deze willen wij jullie uitnodigen om het afscheid van Cees Donker bij te wonen. U kunt telefonisch kaarten bestellen dinsdagavond 9 maart vanaf 20.00 uur op telefoonnummer 0527-683944. Maximaal twee kaarten per beller. De telefonisch toegewezen kaarten kunt u betalen op bankrekeningnummer 1464.66.993 ten name van PV Flevoland te Urk met vermelding Cees Donker.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.