Duivensites.nl
 
Gerookte duivenborst
Beginner  4-3-2010
 

Je zult verwachten dat al die liefhebbers die duiven hebben en met regelmaat selecteren toch wel weten hoe goed deze duiven smaken? Maar niets is minder waar. Tenminste, voor zover ik weet. De meeste duivenliefhebbers durven hun eigen duiven niet op te eten.

Ik vind eigenlijk dat ieder leven gewaardeerd moet worden en wanneer dit leven dan beëindigd moet worden, dit op een weidelijke manier moet gebeuren. Misschien is dit een beetje een delicaat onderwerp en een niet duivenliefhebber zal nu misschien direct reageren.

‘Ja, eerst duiven fokken en wanneer deze niet snel genoeg zijn, dan worden ze “uitgeselecteerd”. Hoe diervriendelijk zijn duivenmensen eigenlijk’. En dan moet ik zeggen dat deze mensen ten dele gelijk zouden hebben wanneer we een duif niet een reële kans zouden geven om zichzelf te bewijzen.
Maar wanneer deze duif de kans heeft gehad en te licht is bevonden en ze op een humane manier is uitgeselecteerd om vervolgens in een lekker recept te worden verwerkt, heb ik daar absoluut geen probleem mee en ik kan me ook niet voorstellen dat enig ander persoon daar wel een probleem mee zou hebben misschien afgezien van die enkeling die vegetariër of zelfs veganist is.

Persoonlijk ken ik iemand die veganist is. Hij eet of gebruikt niets wat ook maar iets met dieren te maken heeft. Dat gaat zelfs zover dat hij ook niets neemt waar een bepaalde kleurstof of conserveermiddel afkomstig van dieren in zit. Bijvoorbeeld heb je de kleurstof Cochenille wat afkomstig is van gedroogde schildluizen. Veganisten hebben bijvoorbeeld ook geen leren schoenen aan. Ik heb hier wel respect voor maar zelf ben ik een liefhebber van dieren in verschillende vormen, levend en dood. Ieder mens is anders zullen we maar zeggen.

Maar enfin, ik keur het zinloos doden van dieren af zoals ik het wel eens zie bij bijvoorbeeld rallyvissers die voor hun plezier gevangen visjes een aantal uren levend in een plastic zak laten om vervolgens gezamenlijk deze plastic zakken te wegen en daarna zo in de container te kieperen. De rallyvisser met het meeste gewicht aan vis heeft gewonnen.

Nu weet ik dat deze witvisjes voor ons niet echt lekker zijn maar gooi dan deze visjes in een leefnet en na gewogen te zijn, weer terug in het water. Of anders, geef ze aan de reiger die altijd wel trek heeft in een extraatje. En zo kom ik op mijn duivenborstje.

Ik heb zelf een rookoven. Fantastisch. Je kunt ze kopen op internet, bijvoorbeeld op http://recatec.nl/rookovens.html. Iedereen kan er mee omgaan. Warm roken van stukken spek, heerlijk rode poontjes, koud roken van een stuk zalm, of wat dacht u van een heerlijk gerookte duivenborst.

Het water loopt je in de mond. Als ik u was zou ik het eens proberen!

Beginner

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.