Duivensites.nl
 
Kijk op de week (11-04-10)
Johan Hamstra  11-4-2010
 

Zo, terwijl ik dit zit te tikken kijk ik ook geregeld even op de site of de duiven al gelost zijn. En inderdaad, de duiven zijn om 08:00 uur gelost. Ik heb namelijk gisteren alles, dus zowel de oude, jaarlingen en enkele laatjes ingekorfd voor Pommeroeul te Steenbergen. Dus dadelijk heb ik nog een leuk ochtendje duiven wachten met een voor mijn doen, fikse ploeg duiven mee. Hoe ze dadelijk komen zal nu nog even een vraag zijn. Wat de jaarlingen betreft is het de eerste keer dat ze met de container mee zijn, maar kijkend naar het weer... Echt, ik teken er voor een heel seizoen dit weer, strak blauwe luchten en een windje uit Noord Oostelijke richting, machtig!!!  

Gisteren heb ik eerst genoten van een leuke pot voetbal (ondanks verlies tegen de koploper met 4-1) Ik had nog met een knipoog gezegd tegen de kleine man, "Let op, tot zover met die knul en niet verder". (althans, wel op een nette manier hoor) Wat schetse mijn verbazing, Tim had hem, al was de tegenstander vele male sneller, enkele keren goed in zijn broekzak zitten. Ja, en dan als vader, ja dan geniet je als je dit zo kan aanschouwen. 

Op eigenhok

Nadat de duiven vorige week weer van elkander gegaan zijn komen ze er ook weer dagelijks uit. Het was tevens de bedoeling om ze ook weer wat in het gereel te krijgen qua training om het huis. Wat schetste mijn verbazing, de duiven vliegen of het een lieve lust is. Er zaten dagen bij dat de duivinnen, schrik niet, met pijn en moeite de lucht uit kwamen na twee uurtjes vliegen. Dit vliegen, niet zomaar om het huis, nee, geregeld waren ze langere tijd uit het gezichtsveld verdwenen. Ook de doffers vliegen al langere tijd achter elkaar en zijn geregeld even op stap.

Zoals ze nu al trainen zou je er bang voor worden. Daarom ben ik best blij dat ze nu gelijk als eerste vluchtje Pommeroeul gekregen hebben aan een goede en ruime 170 km. met een kalm N.O. windje. Ze kunnen dan gelijk even voor deze zondag de vleugels goed strekken. Zouden ze zo blijven trainen als dat ze nu doen dan zal ik ze de komende twee weken vermoedelijk om de dag loslaten. Puur gewoon dat ik bang zou zijn dat ze door het flinke trainen wat ze nu doen de "echte" forme zouden gaan krijgen. Kijk, dat ze gezond zijn, dat blijkt wel. Goed op eieren, een ruime 95% bezette eitjes en trainen dat het een lust is.

Toch even een andere controle tussendoor

Ondanks dat de duiven zichtbaar gezond zijn. Wat trouwens ook uit het laatste onderzoek (de Weerd) naar voren kwam heb ik toch voor aanstaande week ook een bezoekje in de agenda staan met de Belgische arts dr. Mariën. Normaal ben ik een vaste en trouwe bezoeker van en bij dr. de Weerd bij Jan van Wanrooy. Maar ik wil ook eens een kijkje nemen buiten Breda om het maar zo te zeggen. Niet dat ik niet te vreden ben, nee, in tegendeel zelfs maar zo nu en dan eens een dubbele controle. Tja, het lijkt me niet slecht.

De eerste vlucht en gelijk al ...

Wij, in Zuid-Holland loste de duiven op het eerste trainings vluchtje vorige week in drie groepen. Meer stond als openingsvluchtje op het programma. Overal begonnen de eerste duiven hier zo rond negen uur te vallen. Klaas zit op rond, Piet op twee, Gerrit op één, u kent het vast wel. Maar wat blijkt, er zat er bij ons ook ééntje op, schrik niet, 49. Nou geloof me, dat duiven hoge snelheden maken is bekend. Maar hoe korter de afstand hoe moeilijker de snelheden extreem hoog kunnen zijn. En om nu, op een normaal zeer snel verlopend concours van ruim 40 km. goed 11 minuten vooruit te spelen, nee, dat bestaat onder geen beding. Oké, de één zeg dit, de ander dat maar dat deze duif in een verkeerde groep zat bij het lossen mag duidelijk zijn !!!

Reacties op

Na wat ik vorige week aangaf in mijn schrijven voor wat het voorval in mijn vereniging betreft heb ik diverse persoonlijke mailtjes gehad. Nee, niet van bestuursleden hoor, maar gewoon van mensen die mij wel kennen en wat meer wilde weten. Ook kreeg ik een mail van een medelid die het zeer vervelend vond wat er had plaats gevonden. Tja, dingen lopen zoals ze lopen, en dit is ook gelopen zoals het gelopen is. Nee, ik ga er verders maar niet op in, anders zou ik misschien mensen persoonlijk gaan beschadigen. En ja, verstand komt met de jaren zeggen ze, misschien ook wel bij mij persoontje (zou het dan toch waar zijn !!!)

Ook nog op privé gebied een zeer speciale vrijdag

Afgelopen vrijdag was mijn meissie jarig. Op de donderdag ervoor in de avond, net als alle andere jaren ben ik rozen gaan halen. God, wat was ze er weer content mee. Dus de vrijdag vrij geweest en in de middag zouden we samen even naar het graf van moeders gaan. Daar aangekomen blijkt op deze dag in de ochtend de steen geplaatst te zijn. Ook dit gaf weer de nodige emoties maar nu is het af. We hadden een mooie bos bloemen (rozen met wat groene takken er tussen) bij ons en het geheel deed voor ons gevoel goed aan. Hoe is het mogelijk, op de dag dat je zelf jarig bent wordt ook de steen geplaatst op het graf van je moeder. Nee, dat is geen toeval meer. Op zaterdag ben ik nog even terug geweest naar het graf om het uitgestoken gras wat netjes te maken. Als ik gereed ben met deze klus kan ik niet anders zeggen dan dat alles er zeer mooi en schitterend uit ziet.    

Zo, voor deze week laat ik het hier maar weer eens bij en voor een ieder : Tot de volgende kijk op...

Groet Johan 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.