Duivensites.nl
 
Wat een onzin
Gert Krab  17-4-2010
 

Teletekst en internet zijn beiden een mooi medium voor de NPO om haar leden op de hoogte te houden. Maar wat de actualiteit betreft is er nog veel vooruitgang te boeken. Zoals de teletekstpagina's van vandaag, 17 april 2010. Ga je die bekijken, dan kom je tegen: een pagina van donderdag 15 april dat er nog geen problemen te verwachten zijn met de aswolk uit IJsland. Een pagina met aanvulling op dat bericht wat op 16 april is verschenen.

Achterhaald

Mooie berichten, terwijl de duiven inmiddels allang op de losplaatsen staan! De foute schrijfwijze van het woord concentratie is een kleinigheidje. Volgens deze berichtgeving worden we op de hoogte gehouden via dezelfde teletekstpagina én de site van de NPO. Ik zou zeggen dat een bericht met kennisgeving dat er geen gevolgen te verwachten zijn voor het vliegprogramma van zaterdag, toch een relevante ontwikkeling is om te melden? En op de site van de NPO? Daar helemaal geen letter over een aswolk en of er wel of geen consequenties geen voor de vluchten. Ook ontgaat mij het nut van een nog eerder geplaatst bericht over chipringen wat relevant is voor 'een paar verenigingen', letterlijke tekst van het bericht. Ik zal vast niet de enige zijn met een oude televisie waarbij alle pagina's één voor één langskomen. Weg met die overbodige en achterhaalde informatie!

Wel nuttig

Wat wel nuttig is het jaren geleden ingevoerde 'weerbericht'. Maar... wat hebben liefhebbers 's morgens om 8:30 uur aan (en later) een bericht wat aangeeft wat de weerssituatie op de vlieglijn om 6:30 uur is. Wat zij willen weten is de verwachting hoe laat de weersomstandigheden wel geschikt zullen zijn om te lossen. Hoe laat is eventuele sterke inversie opgelost, komt er een regenfront achteraan en dat soort zaken.

Rapport

Dit is een jarenlang slepend 'probleem'. Ik kan me niet voorstellen dat er niet eerder op- of aanmerkingen zijn gemaakt richting de organisatie. De nieuwe NPO staat o.a. voor meer transparantie en betere communicatie naar haar leden. Van zowel transparantie als actuele informatie zie ik beiden weinig terug in deze wekelijkse actualiteit in het vliegseizoen. Ik zou zeggen pak de handschoen op. Jullie kunnen daar morgen mee beginnen, want daar is echt geen rapport voor nodig!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.