Duivensites.nl
 
Lappen
Beginner  19-5-2010
 

Inmiddels is de eerste vlucht geweest en ik zat er niet goed bij. Van de achttien duiven die ik mee had zaten er slechts vier in de punten en dan hanteren we in onze vereniging ook nog eens een één op drie punten systeem. Niet bijster goed dus.

Waar ligt dat dan aan?!

Nou ja, als beginner kan ik altijd mijn onwetendheid aanvoeren maar ik schiet er niets mee op want het moet volgende week beter!!
Ook kan ik zeggen dat het een snelle vlucht was want in tien minuten waren alle punten eruit. Mijn duiven zaten op een afstand van iets meer dan 100 kilometer net een paar minuten achter de duiven van mijn buurman melker terwijl tijdens het opleervluchtje van vorige week het eigenlijk net andersom was.

Waarom?

Ik denk dat het is omdat na de vlucht tijdens de uitslag het werkelijk gonsde van de praatjes wie wie had gezien tijdens het doordeweeks opleren van de duiven. Het lappen.
Ik was helemaal niet weggeweest want ik had die week helemaal nergens tijd voor gehad. Nou ja, ’s ochtends een beetje voer over de vloer en schoon drinkwater bij de jongen.
De duivinnen er uit en de doffers in het duivinnenhok. Dan snel even het kantoor in en tijdens de koffie de duivinnen binnen roepen in het dofferhok en de doffers eruit.
De duivinnen wat voer en schoon drinkwater en dan naar de zaak. Toch makkelijk dat je in ieder geval kantoor aan huis hebt. Het maakt het nog makkelijker als ook het bedrijf op fietsafstand is want tussen de middag even snel naar huis om een boterham, de duivinnen weer in hun eigen afdeling en de doffers binnen roepen. Voer en schoon water en weer aan het werk.
’s Middags na het werk nog even de jongen eruit en de oude duiven voor de tweede keer wat voer. Alles moet wel voor zessen weer binnen want dan gaat het licht in het jongeduivenhok uit.
Ik kan iedereen die wat overgewicht heeft aanraden om een duivenhok op zolder te hebben. Ideaal. Je vliegt heel wat keren de trap op en af.
En ondanks het feit dat je eigenlijk deze week weinig tijd hebt, steek je heel wat tussendoor minuten in je hobby. Maar enfin, van opleren kwam het niet. En nu denk ik eigenlijk dat dit voor die kostbare minuten verlies heeft gezorgd.

Maar hoe kan ik dit nu weten? Waarom komt er niet even iemand naar me toe die mij vertelt dat opleren voor de eerste vlucht noodzakelijk is wanneer je er een beetje ´bij” wilt zitten. Nou ja, ….. ik heb er bij gezeten en ik keek ernaar!!
Natuurlijk verwijt ik niemand mijn misser. Dit is voor mij typisch een voorbeeld van de man die altijd bovenin de uitslag staat en de man net als ik die onderaan bungelt. Maar neem van mij aan dat dit volgende week niet het geval is.
Ik ga ze lappen. Ik heb geen tijd, eigenlijk nog steeds niet, maar onderaan bungelen... dat wil ik niet weer.
En als ik straks bovenaan in de uitslag sta, dan zal ik het u zeker niet onthouden. Reken maar dat ik dan de vlag uithang en mijn artikel begint met hele vette letters maar of dit lukt…..?

Dat je in het begin moet lappen... ik ga het proberen!

Tot volgende week.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.