Duivensites.nl
 
Kijk op de week (13-06-10)
Johan Hamstra  13-6-2010
 
Wat een ..... weer hebben we toch gehad de afgelopen week en dan te bedenken dat we alweer op half juni zitten. De vooruitzichten waren en zijn gelukkig beter voor dit weekend en de volgende week betreft, maar ik durfde het gewoon niet aan om mijn oude duiven in te manden. Nee, inderdaad, zo net voor aanvang van de "echte" vluchten durfde ik ze niet om nogmaals een laatste keer in te manden. Daarom dan ook dat ik gisteren, vroeg in de ochtend de oude duiven zelf weer weggebracht heb voor een eigen lapvluchtje vanaf de grens. Nou ja de grens, toen ik daar vroeg in de ochtend aankwam durfde ik ze eigenlijk niet te lossen daar gezien het weer. Nee, ik ben rechtsomkeer gegaan en heb ze te Rijsbergen enkele kilometers dichterbij gelost ondanks de daar ook aanwezige grondnevel. 

Per direct gestopt met schrijven

Als eerste wil ik in mijn wekelijkse schrijven jullie als lezer, maar zeker ook de lezers van mijn stukken in de krant mededelen dat ik afgelopen vrijdag per direct ben gestopt met mijn schrijfwerk voor wat de krant betreft. Daarom dan ook dat ik een ieder, waar ik zo door de jaren heen ben geweest wil bedanken voor alle leuke bezoeken en de daarbij behorende gastvrijheid. Ja, ik vond het schrijven altijd leuk en nog steeds vindt ik het meer dan geweldig. Maar bepaalde zaken hebben mij afgelopen donderdag/vrijdag doen besluiten om per direct niet meer voor het N.P.orgaan en De Fondkrant te doen schrijven!!! Jammer, ja, maar het is helaas niet anders, dus bij deze. Dus nogmaals bedankt voor de leuke en fijne jaren.

Pech

Een ieder kan zo nu en dan wel eens pech hebben. Zelf had ik het afgelopen maandag meer dan. We waren net klaar met eten en ik zat een verhaaltje te vertellen aan zowel Monique als dochter Iris als ik plots, zomaar uit het niets door de tuinstoel zakt. Tijdens mijn val kwam ik precies met mijn elleboog op de stenen vensterbank terecht. Kramperend van de pijn liep het bloed over mijn arm. Buurman Arie is er direct bij en de keuze is snel gemaakt, een theedoek om de arm en naar het ziekenhuis. Resultaat, een wond die met siliconenpleisters gedicht kon worden en een behoorlijke pijnlijke (gekneusde) arm. Goed ingepakt konden we na enkele uren ziekenhuis weer huiswaarts en enkele dagen lang liep ik rond met een behoorlijk pijnlijke arm. Dochter Iris gaf nog gekscherend aan, "had je soms geen zin om de afwas te doen". Zo zie je maar weer, een ongeluk zit in een verdomd klein hoekje.

Samenloop voor Hoop

Zoals vorige week aangegeven in mijn wekelijkse stukje had ik vorigweek mijn bezigheid bij de Samenloop voor Hoop. Nadat ik mijn stuk vorige week geschreven had stond weer een bezoek gepland tijdens de afsluiting van dit gebeuren. Monique kwam al vrijsnel in gesprek met de zanger, de meer dan gekende Lee Towers. Dit was voor mij een mooie gelegenheid om direct hiervan gebruik te maken en ze samen op de gevoeligeplaat vast te leggen.

Monique met Lee Towers.

Ik kan U mededelen dat ik behoorlijk ben gegrepen door dit gebeuren en dat ik persoonlijk ook iets ga doen voor "onze" medemens.

Verkoop

Dit is dan ook de reden dat ik verschillende grote binnen onze sport heb aangeschreven voor dit doel. Ik ga namelijk een verkoop organiseren namens ons duivenliefhebbers voor "onze" medemens. Inderdaad, ook ik ga, ondanks de vele verkopingen die er al zijn voor deze goede doelen iets doen. Van verschillende heb ik helaas nog niets kunnen vernemen, andere doen gezien de vele aanvragen helaas niet mee (alle begrip hier natuurlijk voor) maar ook de nodige anderen hebben direct hun medewerking toegezegd. Zo kreeg ik zoal van de volgende liefhebbers een toezegging.

Willem de Bruijn, Jan Polder, Piet de Vogel, Danny v.d.Vrede, Mark van den Berg, Arjan Beens, Jos de Ridder, G & S Verkerk, First Prize Pigeons, Gebr. Hagens, Peter de Haan, E & J v.d. Weijden, Comb. Burg-Luijken, A. Saarloos en Zn., D. Bakker en Zn., etc. etc.  

Nu dat ik al een leuke groep bonnen binnen heb kunnen krijgen in nog geen week tijd zal ik tevens nog enkele personen aan gaan schrijven en zodoende een leuk groepje bonnen van een stuk of 25 proberen aan de man te brengen. Hopelijk kan ik dan eerdaags wat andere mensen gaan benaderen ten opzichte van een plan van aanpak voor deze verkoop. Ik zal dan ook in mijn wekelijkse schrijven jullie proberen zover als mogelijk op de hoogte te houden.

Zelf lappen

Zowel de jaarlingen als enkele duivinnen (die ik over had zitten) en zodoende in het hokje van de jaarlingen verblijven heb ik gespeeld op de vlucht die vrijdag de mand in ging naar St. Quentin. Deze vlucht werd later op de dag veranderd naar Menen waar de duiven om 15:15 uur het luchtruim in konden. De oude duiven heb ik zelf op zaterdag ochtend weg gebracht naar de grens (Rijsbergen) voor een eigen lapje. De bedoeling was om ze weer één voor één te lossen maar daar er behoorlijke plekken met dampig tot mistig weer was onderweg heb ik alles er maar direct uitgegooid. En ja, mede door het weer deden ze er wel wat langer over dan normaal.

Nog even

Zo, nog een ruime week en dan zullen ook hier op het hok de eerste duiven in de mand komen voor hun eerste krachtmeting. Hier zal dat de wedvlucht Bordeaux Z.L.U. zijn waar de twee- en driejarige op gespeeld zullen gaan worden. Dan de week daarna, ja, dan staat de vlucht der vluchten op het programma voor wat de zwarefond spelers betreft, namelijk Barcelona.

Wie zal dit jaar gaan winnen

Voorspellingen doen, kans hebbers noemen, favorieten tippen, nou, ik durf het niet hoor. Oké, namen noemen wat mogelijke kans hebbers zouden kunnen zijn is nu niet zo echt moeilijk lijkt me. Nee, er zijn zo door de jaren heen diverse hokken op gekomen die meer dan aansprekende uitslagen neer zetten op deze vlucht. Kijk in Nederland eens naar hoe de gebroeders Hagens ze pakten in 2009? Of wat denkt U van de Belg Frans Bungeneers met twee duiven in de top tien Internationaal in 2009. Zouden deze mannen weer gaan vlammen in 2010? Nog een enkele week en dan zullen we meer weten.

Op eigen hok

Wat moet ik nu eigenlijk schrijven over het eigenhok. Ja, sinds afgelopen dinsdag trainen de oude duivinnen ook weer in de vroege ochtenduren. Dit uiteraard wel met flink de vlag er achter want je pakt ze zo van het nest en ja, de eerste dagen hebben ze er dan ook maar weinig zin in hoor. Verders heb ik toch weer de voerbakjes in de broedbakken gehangen zodat ze als het waren 24 uur per dag kunnen en mogen eten. De jongen van de tweede ronde, 5 stuks in getal zitten ook alweer buiten. Dus dit brengt het totaal op jongen wat ik nu voor mezelf bezit op 15. Niet veel, nee, maar het jaar is nog lang en er zullen er nog wel een enkele bijkomen hoor.

Gisteren ook nog flink ge.....

Gisteren, het verband kon van de arm en hij blijkt nog flink dik en gevoelig te zijn hoor. Als ik eenmaal in het hokje van de kweekduiven en de jongen bezig ben stoot ik op een meer dan pijnlijke manier mijn arm tegen een staander bij deur. Als er op dat moment kleine kinderen bij waren geweest dan had hun woordenschat een stuk uitgebreider geworden. Nee gekheid, maar dat ik enkele ...vers heb laten vallen zal U wel duidelijk zijn. 

Zo, met dit schrijven wil ik het er maar weer bij laten. Ik weet uit ervaring dat er zijn die naar mijn schrijven wekelijks weer uitkijken. Ook zijn er wat ik weet die het allemaal maar niks vinden al dat gelul. Ja, ik kreeg zelfs nog een mailtje met opmerkingen over mijn schrijven dat het allemaal maar ..... Maar goed, het is net als met voetbal of wat dan ook. We hebben allemaal een bepaalde voorkeur voor wat je wel, graag, of juist helemaal niet wil lezen en of zien.

Ik ken mensen die onder geen beding richting 020 gaan als ze een ritje voor de zaak hebben. 
Ik ken mensen die willen niet dat ......
En ik ken er ook die ......
En zelfs zijn er die ........

Waarom ik dit zoals hierboven nu eigenlijk op schreef? Vraag het me niet want ik weet het niet eens !!!
Wat ik ondertussen wel meer dan weet is:

Zolang de grootste ellende in je leven zich afspeeld op duivengebied,
dan ben je een gelukkig mens !!!
(citaat A.S.)

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus.

Tot de volgende kijk op ....

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.