Duivensites.nl
 
Kijk op de week (20-06-10)
Johan Hamstra  20-6-2010
 

Wat een weer hebben we toch de laatste tijd. In plaats van dat ik de duivinnen hun training heb laten doen ben ik maar direct om kwart over vijf achter de pc gekropen van deze vieze zondag ochtend. Nee, mijn inziens maak je met dit soort omstandigheden meer kapot dan dat je eventueel op kan bouwen. De opening van de Internationale vluchten loopt in het water met wat de vlucht vanuit Pau betreft. Pau, St. Vincent, ja, zelfs de andere concoursen werden uitgesteld tot vandaag. Hopelijk zal het weerbeld snel en spoedig veranderen en komen ook de uitgestelde vluchten dadelijk goed huiswaarts. Voor ik verders lukraak zomaar het e.e.a. gaat zitten tikken wil ik ten eerste een ieder bedanken voor de leuke en uiterst spontane mailtjes en telefoontjes die ik de afgelopen week/dagen heb gekregen nadat ik in mijn vorige "Kijk op de Week" bekend had gemaakt dat ik per direct gestopt was met schrijven voor de krant.

Reacties op mijn stoppen met schrijven.

Fijn is het om te vernemen dat ik de nodige reacties uit den landen heb gekregen over mijn stoppen voor wat mijn schrijfwerk betreft aangaande het N.P.Orgaan / De Fondkrant. Ik kreeg van zowel bekende, maar ook van voor mij totaal onbekende reacties. En eerlijk is eerlijk, ze vonden het stuk voor stuk meer dan jammer. Er zaten als het waren hele mooie, en meer dan persoonlijke dankbetuigingen bij over de jaren dat ik mijn schrijfwerk heb gedaan. Geloof me, dit doet de burger meer dan goed. En geloof me maar als ik zeg, uit de reacties die ik gekregen heb kan het niet anders dan dat het meer dan graag gelezen werd!

Samenloop voor Hoop en schrijven voor de krant.

Mijn laatste "Kijk op de Week" is nog niet on-line of ik heb al reacties binnen over en van mijn toekomst voor wat het schrijven betreft. Ik werd zelfs gevraagd of ik geen zin had om voor krant X te komen schrijven. Ook site Y vroeg of ik iets kon en wilde betekenen voor hen. Maar ook over de te houden verkoping werd ik benaderd dat ik kosteloos mijn verkoop kon plaatsen. Kijk, dan heb en krijg je de gedachten van, "wie goed doet, goed ontmoet". Maar bij deze, ik neem gezien het gehele gebeuren eventjes pas op de plaats! Ik zeg zeker geen nee voor wat het schrijven betreft voor in de toekomst, maar nu is bij mij voor eventjes de lol er af kan ik jullie zeggen.

Uitbreiding namen voor de verkoop.

Buiten de namen zoals; Willem de Bruijn, Jan Polder, Piet de Vogel, Danny v.d.Vrede, Mark van den Berg, Arjan Beens, Jos de Ridder, G & S Verkerk, First Prize Pigeons, Gebr. Hagens, Peter de Haan, E & J v.d. Weijden, Comb. Burg-Luijken, A. Saarloos en Zn., D. Bakker en Zn., die ik al binnen had is afgelopen week de verkoop uitgebreid met weer eveneens enkele superbonnen als; Interpalomas Lofts, A.P. Overater, Cor de Heijde, Frans Bungeneers (B) Joop Koch, Peter van de Merwe, P de Jong Gzn, Arnold Hendriks en Marijke Vink. Tevens kreeg ik ook al wat mails binnen, van schenkers zelf om diverse bonnen in te zetten. Zo, ik denk dan van, "een ruime week bezig en de eerste euro's (€1.250,-) zijn al binnen voor dit meer dan goede doel". Mannen, en natuurlijk nu ook vrouwen, tot zover nogmaals mijn welgemeende dank in deze!!! En echt, gezien de kwaliteit der geschonken bonnen ben ik meer dan in mijn nopjes. En ja, na wat ik zoal meegemaakt heb de laatste tijd is dit toch wel weer een zonnestraaltje in je leven hoor kan ik zeggen. De verkoop moet nog komen, maar eerlijk is eerlijk, ik ben nu al meer dan tevreden gezien de verkregen schenkingen.

Voorlopig overzicht schenkingen t.b.v. "Samenloop voor Hoop"

01 Willem de Bruijn (Ingezet € 100)
02 Jan Polder
03 Piet de Vogel
04 Danny van de Vrede (Ingezet € 100)
05 Mark van den Berg (Ingezet € 100)
06 Arjan Beens (Ingezet € 100)
07 Jos de Ridder (Ingezet € 100)
08 G & S Verkerk (Ingezet € 100)
09 First Prize Pigeons
10 Gebr. Hagens
11 Peter de Haan
12 E & J v.d. Weijden
13 Jan Hermans
14 Comb. Burg - Luyken Ingezet €100,-
15 A. Saarloos en Zn
16 D. Bakker en Zn
17 A.P. Overwater
18 Interpalomas Lofts
19 Cor de Heijde
20 Frans Bungeneers
21 Joop Koch (Ingezet € 100)
22 Peter v.d. Merwe (Ingezet € 100)
23 P. de Jong Gzn
24 Marijke Vink (Ingezet € 250)
25 Arnold Hendriks

Denkt U, ik wacht niet met bieden tot dat het op de verkoopsite staat, ik wil alvast een bod uitbrengen, schroom niet en stuur alvast een mail naar mij. j.hamstra@versatel.nl

Nog een paar dagen.

Zo, nog een paar dagen en dan is het ook hier weer zover. Ja, ook hier gaan voor dit seizoen voor het eerst duiven in de mand voor de wedstrijden. De resterende jaarlingen krijgen, na hun al behoorlijke opleiding aankomende zaterdag Tours te verwerken en de twee- en driejarigen krijgen Bordeaux Z.L.U. Als het weer dan ook nog eens mee gaat spelen krijgen we misschien een mooi en leuk duiven weekend.

Op eigenhok.

De duiven zien er op het oog goed uit wat ook uit de laatste controle wel kwam. De duiven die aankomende week de mand in zullen gaan voor Bordeaux ZLU zitten allemaal voor het eerst dit jaar, er zitten er bij waar ik zelfs van kan zeggen, voor het eerst van hun leven op jongen. Met inkorven zal de leeftijd van de jongen verschillen zo van 4 dagen tot een dag of 7. Ze zien er mooi uit, voelen  goed en vol aan en trainen dat het een lust is. Normaal gesproken zou je kunnen zeggen dat dit alle ingredienten moeten zijn tot succes. Natuurlijk, je moet ze top inkorven, goed gemotiveerd en dan maar hopen. Ja inderdaad, hopen dat alles verders mee zit zoals de wind en verdere omstandigheden. En toch, ondanks dat ze best goed zitten heb ik toch altijd en eeuwig toch weer die twijfel. Ja, ook nu heb ik dat !!! Ik zie nu eenmaal altijd wel wat. U kent het misschien wel, "Kan dit niet beter?", "Is dit wel goed?", "Heb ik dit wel goed gedaan?", "Heb ik dat wel goed gedaan?" Uit de tijd dat ik met vader Kees samen vloog gaf hij me geregeld aan, "Jij, ja jij ziet ook altijd van alles of wel wat". Dit soort gesprekken voer je niet in je vereniging of zo, nee dit bespreek je met enkele gabbers of in mijn geval toen met me compagnan, Hamstra Sr. Ook nu, nadat vaders uit de sport is gestapt komt hij nog wel eens aan en neemt dan altijd gelijk maar een borreltje. Als de duiven dan eenmaal binnen zitten nemen we altijd even een kijkje bij de deur. Vaak hoor ik dan, "die zien er goed uit" !!! Daarom dan ook, en ik haal het nogmaals aan, zijn en zitten ze goed, presteerd het hok verders goed en heb je erbij die het alsnog weten te presteren om in zo'n jaar dan tweemaal geel (is rood) te krijgen. Ja, sorry hoor, dan is er hier in Poortugaal geen plaats voor ze. Ik weet ook, zo op een zondagmorgen om dit te schrijven, ja, het is zo verdomde gemakkelijk. Maar eerlijk is eerlijk, de prestaties zeggen het gewoon en is het beste en enige bewijs. Als ik op mijn bek ga heb je ook altijd mensen die zeggen, "Hij weet het toch zo goed" Nou gelukkkig, ik weet er niets, maar dan ook helemaal niets van. Maar ik heb er telkens nog wel steeds plezier in !!! En ik mag het zeggen, door de jaren heen heb ik op mijn hokje best leuke tot mooie uitslagen weten neer te zetten.

Wat wil ik hier eigenlijk mee zeggen.

Het is het jaar 2005. Ik begon dat jaar op de openingsvlucht van Sec. 2 van Bordeaux met 10 op 10. Aansluitend kwam St. Vincent met 6 van de 9 en beginnen met 1, 2, en 3 in het lokaal. Daarna kwam Pau met 2 van de 2 en aansluitend Barcelona met 5 van de 6 en beginnen met de 18 en 149 Nationaal. Ja, dan heb je ze super zitten. En het vreemde is, zoals ik ze toen had heb ik mijn inziens ze nooit meer gehad. Waarom niet? Ja, als het zo verdomde gemakkelijk was dan ...... Het voordeel wat je dan wel heb is dat je weet dat je duiven het kunnen en je hok goed moet zijn.

Nog even een lapje gegeven.

Gisteren in de middag, na die "mooie" (?) voetbalwedstijd heb ik de oude duiven gepakt en heb ze voor een klein lapje weggebracht. Er stond een fikse wind en ik heb ze zoals altijd één voor één gelost. Dit maal was het mijn eigen vaste stekkie waar ik ze altijd los als ik ga inkorven te Zuid-Beijerland en waar ik tevens altijd de jongen de eerste keren naartoe breng. Kijk, aanstaande woensdag inkorven voor Bordeaux en is het weer dan goed, ja, dan gaan gelijk de duiven voor Barcelona weer mee.

De jongen.

De oudste jongen heb ik afgelopen week in het hokje bij de jaarlingen gedaan. Dit om reden dat het zo gezegde kweekhokje (0.80 cm. x 2.20 meter) uit zijn voegen begint te springen. De eerste dagen heb ik ze binnen gehouden en afgelopen donderdag weer voor het eerst uitgelaten. Natuurlijk, geen enkele kwam er binnen op zijn en of haar nieuwe onderkomen. Maar goed, dat zal ook snel verholpen zijn hoor nadat dadelijk de jaarlingen ingekorfd zullen zijn voor Tours. De nieuwe jongen van de afgelopen ronde mogen nog wel in het hokje bij de kweekduiven verblijven. Als deze dadelijk ook weer goed vliegen zullen ook deze verhuizen naar hun nieuwe onderkomen etc. etc. Ja, het is roeien met de riemen die voor handen zijn, maar kan het niet zoals het moet, ja, dan moet het maar zoals het kan !!! En als ik dan, en kijkend naar de jaren dat ik hier nu thuis vandaan de sport beoefend, dadelijk hopelijk weer eens een mooie uitslag of wat vroege duiven kan pakken, ja, dan is de burger weer meer dan tevreden.

Allen meer dan succes.

Ik wens U allen meer dan succes op zowel St. Vincent als Pau. Natuurlijk, ook een ieder die op alle andere uitgestelde vluchten mee doen wens ik natuurlijk veel succes. Maar eerlijk is eerlijk, de fond trekt mij nu eenmaal meer. Wie zal de zege gaan pakken? Ja, als ik het wist dan ....... Nogmaals, succes allen !!!

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus, tot de volgende kijk op ....

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.