Duivensites.nl
 
Kijk op de week (11-07-10)
Johan Hamstra  11-7-2010
 

Als ik deze ochtend, en eerlijk is eerlijk, een stuk later dan normaal mijn pc aanzet blijk ik al een mailtje binnen te hebben gekregen met de vraag, waar blijf je weekverhaaltje nou?. Ik denk, het moet toch niet gekker worden hé. Oké, mensen gaan er aan wennen dat er iedere zondagochtend vroeg een verhaaltje op staat. Maar ja, de temperaturen, het bier en ..... deden ook mij deze laatste twee dagen wat langer als normaal op bed houden. Wat een weer hebben we toch hé? Tot voor een week of wat geleden heb ik gedacht "Waar blijft die mooie zomer nou?". Nou, we hebben gekregen wat we wilden en de echte zonaanbidders hebben denkelijk niets te klagen denk ik zo. Er is een hoop gespreksstof ontstaan over de te vervliegen vluchten. Wel of niet vliegen, dichterbij lossen of niet, één ding is zeker, de gemoederen worden goed bezich gehouden en op de proef gesteld. Afgelopen vrijdag, ik heb het weer wat vervloekt hoor kan ik u zeggen. We deden op de zaak, bepakt met overall, helm en bril allemaal wat rustiger aan. Toch moest ik in de middag nog even een controle uitvoeren bij een opslagtank. De auto geeft als buitentemperatuur 35 graden aan, en ja, daar zit Hamstra dan, bepakt en bezakt. Geloof me als ik zeg dat je op zo'n moment beter ergens in de schaduw van een grote boom kan zitten met een zalig uitzicht en desnoods zo'n kouwe rakker bij je !!!   

Tour de France

Een week geleden begon de Tour, en wonder boven wonder, de eerste dag deden deze mannen Poortugaal aan. Met het gehele gezin, buren, bekenden, eigenlijk was het hele dorp uit gelopen en stonden we langs de Groene Kruisweg. Echt, wat een meer dan gigantisch gezicht was dit zeg. Nog nooit heb ik zo iets in het echt mee gemaakt laat staan van zo dichtbij. Maar dat het mooi en meer dan indrukwekkend was mag duidelijk zijn. 

Barcelona

Met bepaalde gevoelens heb ik verschillende stukjes, die geschreven waren over Barcelona zitten lezen. Nee, mezelf hierover uitlaten zal ik zeker niet doen maar als ik zie wat sommige schrijven dan heb ik echt de gedachten van ...... Echt, wat kunnen sommige toch echt meer dan dom lullen. Dat verschillende dat doen, tja, het is meer dan bekend, maar dat !!! En als deze er dan over praten, oké, dat is tot daar aan toe, maar dat ze bepaalde zaken nog schrijven ook. Nee, echt, dan zak me broek niet een klein beetje af hoor !!!! Maar goed, we weten het, het zijn niet alleen de mensen die eventueel wat schrijven hoor, nee, ook nu is het me weer meer dan opgevallen hoe verschrikkelijk dom sommige toch kunnen lullen. Eerst dacht ik, ik ga er over schrijven, maar wat later denk ik van laat ze maar lekker de .......

Op eigen hok

Hier op het eigenhok was Barcelona nu niet echt je van het. Nee, ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht. Maar ja, het is niet anders. Zeven mee, twee prijzen (er zijn er die het slechter deden) en vijf thuis. Ja, er zijn nog legio duifjes onderweg. Mijn "Dani" was mijn eerste. Dit kleine, donkerkras witpenduifjes pakt nu 9 op 9 met de laatste drie jaar ook 2008 175 Nat., 2009 322 Nat. en dit jaar ik dacht zo de 518e Nationaal van Barcelona. Ja, en ondanks de teleurstellende totaal uitslag op eigen hok ben ik met dit duifje meer dan in mijn nopjes. Oké, er zijn er legio die het beter deden en of doen, maar helaas, ook verschillende toppers zaten mis of kwamen helaas helemaal niet thuis. Geloof me, als je een "echte" goeie moet missen van zo'n vlucht, ja, het doet verdomde veel pijn. Maar ondanks dat ben ik blij en meer dan in mijn nopjes met mijn "Dani".

De warmte

Ja, ik durf er gewoon over te schrijven hoor. Anderen, nee, die hebben nooit iets met hun duiven. Als ze slecht pakken hebben ze altijd en eeuwig hun excuus klaar. U kent het wel van dit soort mensen. Maar deze warmte zoals we dit de laatste dagen/weken hebben doet hier op het hok niet echt goed. Nee, het klinkt raar, maar het lijkt wel of er meer kwaad dan goeds is aangericht hier op het hokkie. Nee, het blijkt, de verluchting kan niet optimaal zijn nu. Ik merk het gewoon aan de duiven. Ik heb direct enkele kleine aanpassingen gedaan en dan nu maar hopen .... De tijd zal het leren, maar dat er in gedachten alweer flink gesleuteld wordt is duidelijk hoor.  

Verkoop t.b.v. Samenloop voor Hoop

Het voorwoord voor wat deze verkoop betreft is nu ook te lezen op Top Pigeons. Binnenkort gaat deze verkoop van start en eerlijk is eerlijk, ik kijk nu al naar het eundresultaat uit. Neem anders gerust eens een kijkje.

Vanavond

De voortuin is hier nog steeds oranje gekleurd. Vanavond is de avond der avonden voor de voetballiefhebbers. Voorspellingen doen, nee, ik doe het niet, maar ik hoop ...... 

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus, Tot de volgende kijk op...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.