Duivensites.nl
 
Kijk op de week (25-07-10)
Johan Hamstra  25-7-2010
 

Misschien is het vervelend om het er telkens maar over te hebben. Maar ook op deze zondagochtend ben ik zeer vroeg van de partij. Dit maal is het om de duiven vanuit Narbonnen op te wachten. Met een schuinoog op de klep zal ik proberen wat in elkaar te zetten zodat de trouwe vaste lezer niet voor niets naar de site toekomt en teleurgesteld zou moeten worden omdat er geen stukje is gescheven !!!

Het is op het moment als ik me mandje uit kom 04:35 uur. De hond, het beestje kijkt me wat verbaasd aan. Hij zal wel denken ....... Als ik een rondje met de hond ben geweest zet ik een stoel in de keuken, laptop erbij en ga ik toch wat zitten tikken. Op dit moment weet ik dat er een 13 tal duiven gisteravond door waren. Dus al met al, wachten geblazen zullen we maar denken.

Na deze Narbonne is het seizoen voorbij voor wat de vluchten ten huize Hamstra betreft. Het is een vreemd, zeg maar gerust heel vreemd jaar geweest voor wat de gehele duivensport betreft hier ten huize Hamstra. Er zijn vanaf het voorjaar af aan diverse dingen gebeurd die ik eigenlijk niet zo had willen zien. Maar goed, ook dit soort zaken lopen zoals ze moeten lopen zullen we maar zeggen. Maar dat je ook hier weer van leer is duidelijk. Eigenlijk meer dan duidelijk en je weet gelijk waar je staat met diverse mensen. De grootste verandering voor mij was eigenlijk wel het niet meer de deur uit moeten voor wat het schrijven betreft voor de krant. Ook nu nog krijg ik geregeld reacties over en van mijn schrijfwerk. Natuurlijk, ik mis het best want het was als het waren ook een soort hobby geworden voor mij. Winnaars, kampioenen, grote en kleine liefhebbers in het verdiende zonnetje zetten. Ja, ik deed en heb het altijd met plezier gedaan. In het Nationaal inkorfcentrum waar ik de duiven zelf altijd breng waren er liefhebbers die gaven aan, "Johan, als het zover is, bij mij of ons schrijf je toch wel". Nee, als bij mij iets over is dan is het ook over. Natuurlijk, misschien zal ik best weer eens gaan schrijven in de toekomst, maar niet meer voor de krant waar ik jaren voor heb geschreven. Ook zijn er verschillende liefhebbers die me benaderen over het schrijven en een appeltje uitgooien of hun niet eens kunnen informeren bij die of die. Dus mensen, wie weet hoe dit allemaal met de tijd gaat lopen maar voorlopig zal het buiten mijn wekelijkse "Kijk op ....." rustig zijn voor wat het schrijven betreft.

Lekker even een daagje weg

Vorige week zondag, als ik de duiven heb weggebracht besluiten we om een daagje het er lekker even van te nemen. Dochter Iris wilde niet mee en daarom ben ik samen met Monique en zoon Tim een daagje op pad geweest. De kleine man hier in huis is al jaren gek op uilen en roofvogels. Ik had op internet gelezen dat er een roofvogelshow gehouden zou worden in Slot Loevestein. De keuze was dus snel gemaakt en wij, als trotste ouders zouden de kleine man eens gaan verrassen. We zijn met de auto naar Gorichem gereden al waar we de boot gepakt hebben naar Woudrichem en zo konden we door naar Slot Loevestein. Daar werden we na lekker wat gewandeld te hebben getrakteerd op een geweldige show met zowel uilen als roofvogels. Als de show afgelopen is nemen we een ander klein bootje naar de overkant en maken we een toertje in het mooie Woudrichem. Als kleine jongen kwam ik hier vaak op de camping. Mijn gedachten moeten al weer een jaartje of 35 terug maar gelukkig, ik wist nog precies waar, en hoe we moesten lopen. Al met al, konden we aan het einde van de dag een zeer mooie dag afsluiten.

Hier zien we Tim met een roofvogel tijdens een show.

En hier ze we hem na afloop met een uil!!!

Vakantie

Zo, toen ik afgelopen woensdag uit me werk kwam is ook mijn vakantie begonnen. Eigenlijk moest ik tot vrijdag werken maar enkele karwweien die gepland stonden voor zowel de donderdag als de vrijdag werden afgeblazen waardoor ik maar direct besloten had om ook deze dagen maar lekker vrij te nemen.

Hok geschilderd

Daar ik enkele dagen dus eerder thuis was dan gepland heb ik deze dagen maar gelijk mijn hok aangepakt. Schuren op donderdag en netjes in de lak gezet op vrijdag. Eigenlijk had dit vorigjaar gedaan moeten zijn maar door de omstandigheden toen met mijn schoonmoeder en een operatie aan mijn voet is het er toen allemaal bij ingeslopen. Maar goed, des te mooier ziet het er nu allemaal uit.

Verkoping t.b.v. "Samenloop voor Hoop Hoogvliet 2011"

Zoals de meesten misschien wel weten ben ik recentelijk begonnen met een verkoop t.b.v. het bovenvernoemde doel. Afgelopen week zijn de schenkingen live gegaan en in enkele dagen tijd zitten we al rond de 3.300 (een goede 122,- gemiddeld per bon tot nog toe). Eerlijk, ik had de stille hoop dat het wat op zou gaan leveren maar dat het zo snel op zo'n bedrag zou staan, nee, ook ik had dat zeker niet verwacht.

Op eigen hok

Hier op eigenhok is de eerste ruwe selectie al gedaan. Nee, er zijn nog geen duiven weg maar in gedachten is de zaak al redelijk rond kan ik u aangeven. Ook qua hokbezetting zal er voor een komende jaar het e.e.a. gaan veranderen. Had ik voorheen een zestien bakken in mijn oude duiven hok, nu, voor aankomend jaar zal dit teruggebracht gaan worden naar een 12 tal broedbakken. Inderdaad, het mes zal er hier goed en flink doorheen gaan. Verders heb ik nog wel wat veranderingen in petto voor de komende jaren maar daar zit ik nog mee in contact met enkele andere liefhebbers.

Hoe verders de vlucht uit Narbonnen zal gaan verlopen, ja, dat zal ik U volgende week over gaan vertellen. Voor nu ga ik nog even een lekker bakkie koffie zetten en dan weer naar buiten, letten of er zo misschien nog een duifje zal komen.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.