Duivensites.nl
 
Margreet Koeman-Kok snelste in het werkgebied op Barcelona SMN
Heimen Huisman  29-7-2010
 

Voorafgaand aan de vluchten worden bespiegelingen gemaakt over het verloop van de komende vlucht en het gebied waar de mogelijke winnaars wonen. De historie heeft geleerd dat bij de ochtendlossingen liefhebbers in het westen van het land goede kans maken op een vroege duif. Uit het feit dat de winnaar op Barcelona bij Marathon Noord Martin Jacobs uit Bennekom is zou men kunnen concluderen dat die regel deze keer doorbroken is.

Als de uitslag goed wordt bekeken blijkt echter dat er twee SMN deelnemers voor de winnaar uit Bennekom zitten. Als eerste is dat Margreet Koeman-Kok en als tweede Cees van de Laan uit Castricum. Margreet had echter niet voor de ochtendlossingen ingetekend en Cees had niet een eerste of tweede getekende. Omdat de deelnemer met de hoogste snelheid ook wordt gehuldigd werd afgereisd naar Wormerveer naar een voor ons bekende SMN deelnemer.

Margreet Koeman-Kok krijgt de felicitaties voor de vroege duif op Barcelona.
Vlnr. Rob Koeman (bestuurslid SMN), Margreet, Renee Koeman en Hans Wolfsen (Vrz SMN)

Margreet is getrouwd met Renee, een broer van SMN bestuurder Rob Koeman, dus gingen we dit keer bij “bekenden” op bezoek. Het bestuur vond dit een mooie gelegenheid om Margreet en Renee in het figuurlijke zonnetje te zetten, want Renee draagt al enige tijd zijn steentje bij tijdens de afsluitende feestmiddagen van Marathon Noord.
Margreet en Renee hadden 3 duiven mee waaronder de 05-1220678 een mooie niet al te grote rode doffer. Naast de eitjes van 12 dagen had deze topper sinds een paar dagen naast zijn eigen broedhok ook zijn oude broedhok om te verdedigen en was daardoor mogelijk extra gemotiveerd.

De winnende doffer

Zijn aankomst om 17:45:07 leverde een 45e plaats in de nationale uitslag op. Aan vaderszijde stamt deze duif af van duiven van Cees v.d. Laan en komen we v.d. Wegen, Braakhuis en Texier bloed tegen. Aan moederszijde stamt de duif af van Ben Alferink en is het van Geel en Theelen bloed rijkelijk vertegenwoordigd.

Margreet en Renee van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat en geniet hiervan.

Heimen Huisman

Website SMN: www.marathonnoord.nl

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.