Duivensites.nl
 
Celstraf voor redden duif van spoor
30-7-2010
 

Een 28-jarige man heeft een voorwaardelijke celstraf van vier maanden opgelegd gekregen omdat hij een duif voor een aanstormende trein wilde redden.

Orhan Y. uit Antwerpen liep begin januari op het spoor in Mechelen omdat een van zijn tuimelduiven daar was gaan zitten, terwijl er een trein aankwam. De machinist van de trein merkte de man tijdig op en maakte een noodstop. Niemand raakte daarbij gewond.

Er was twee maanden celstraf tegen de man geƫist, omdat hij het treinverkeer moedwillig zou hebben gehinderd. Dat werd door de advocaat van de man ontkend. "Hij wilde alleen de duif redden."

De rechter vond echter dat Orhan wel degelijk schuldig is. "Meneer Y. is tot drie keer toe het spoor op gelopen. Met zijn roekeloze gedrag heeft hij het treinverkeer wel degelijk bewust belemmerd."

De rechtbank veroordeelde de duivenliefhebber tot vier maanden voorwaardelijk en een boete van 1.375 euro, meldt Het Nieuwsblad.

Bron: Telegraaf

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.