Duivensites.nl
 
Kijk op de week (12-09-10)
Johan Hamstra  12-9-2010
 

Meestal gaat het me eigenlijk best wel gemakkelijk af, het schrijven van en voor mijn wekelijkse stukje. Maar echt, er zijn momenten dat ik denk... En laat nu net deze zondagochtend zo'n moment zijn. Ik denk, weet je wat, ik ga er helemaal mee stoppen met dat wekelijkse schrijven. En dan denk ik weer... Dan denk ik ook gelijk eigenlijk weer aan de verschillende reacties die ik zo wel eens binnen krijg met het daarop komende mail contact. Ja, echt, soms... Maar goed, wie het wil lezen, die leest het, en wie het niet wil, tja, die leest het niet, of stiekem toch wel... Nee gekheid !!!

Het voetbal

Ja, ondanks dat het eigenlijk een wekelijks duivenpraatje moet zijn blijf ik ook het stukje voetbal aanhalen van de kleine man. Gisteren werd er 4 - 0 thuis gewonnen tegen Rijnmond Hoogvliet. Het was een leuke, en op sommige momenten redelijk felle wedstrijd. Helaas kon één van de kereltjes van de tegenpartij het niet hebben en maakte een meer dan smerige overtreding. Resultaat, hij werd direct van het veld gestuurd door zijn leider. Twee huilende mannetjes, de één om dat hij flink voor zijn ... werd getrapt en de ander omdat hij het veld uit moest. Maar goed, het was weer een meer dan leuke zaterdagochtend. Trouwens, aanstaande maandag en woensdag ben ik buiten de dinsdag- en de donderdagavond om ook op de voetbalvelden te vinden te Poortugaal. De dochter van een neef van mij speelt namelijk in Oranje onder de 18 jaar en deze moeten hier te Poortugaal enkele interlands spelen. Maandag tegen Spanje en woensdag naar ik vernomen heb tegen Frankrijk. Nou, daar ben ik van de partij hoor!!! 

Feest in De Kuip

Gisteravond hadden wij een feest in De Kuip. Mijn werkgever (SHELL Pernis) had voor twee zaterdagavonden (04-09 en 11-09) De Kuip afgehuurd voor al het personeel met partners. Anita Meijer en Lee Towers traden als artiesten op en echt, het was een meer dan machtige avond. Vele bekenden en links en rechts handje schudden, bijkletsen en natuurlijk pilsje drinken!!!   

Schenking 10% van verkoop voor Samenloop

Van de beheerders van "Duivencompetitie.nl" kreeg ik een zeer leuke mail binnen waar ik natuurlijk meer dan trots mee ben. Voor de duidelijkheid zal ik mail zoals hij binnen kwam plaatsen:

Johan,

Wij, de beheerders van duivencompetitie.nl hebben beslist om een gedeelte van de bonnenverkoop beschikbaar te stellen aan een maatschappelijk goed doel. Vanavond zijn wij overeengekomen om 10% van de opbrengst te schenken aan jouw stichting samenloop.

Groeten,
Jacob, Huib en Wim.

Dat ik met deze geste meer dan in mijn sas ben mag duidelijk zijn. Daarom dan ook, mannen, bedankt voor dit schitterende aanbod van jullie !!!

Opine van kopstukken René van de Sande

Heb U het ook gelezen, twee weken terug, "Opine van kopstukken met René van de Sande"? Echt, wat een zalig stuk en gewoon recht voor de raap. Nee, geen gelul of wat dan ook maar gewoon zoals het is!!! René, zou je het lezen, een stuk naar mijn hart !!!

Africhten jongen

Na de jongen zowel op zaterdag als zondag weggebracht te hebben gaven ze helaas een fikse weersverandering aan voor de rest van de week. Op maandag zou het nog goed zijn maar daarna zou het gaan veranderen. En inderdaad, het veranderde ook! Maandag was natuurlijk een gewone werkdag vandaar dat ik een uurtje of twee eerder van de zaak ben weggegaan. Jongen gepakt en ondanks de meer dan stevige oostelijke wind ben ik gaan rijden. Deze keer ben ik richting de kust gereden naar Stellendam. Er stond een straf windje en ik wist dat dit extreem zou zijn. Maar goed, ik kan ze niet allemaal houden. Ik weet, ik speel met vuur en misschien, ik weet het eigenlijk wel zeker dat vele denken onder ons van... Maar echt, ik doe het al jaren zo en mij persoonlijk bevalt het prima. Maar goed, er gingen er 22 op de vleugels en aan het einde van de avond stond de teller op 13 die thuis waren. De dag daarna was het regen, regen en nog eens regen. Ondanks het slechte weer kwamen er toch nog vijf thuis waardoor de teller op vier bleef staan. Als het op donderdag wat beter wordt zo later in de middag belt Monique dat er nog eentje gekomen is. Deze was van de eerste africhting. Als ik dan in de avond thuis kom van de training met Tim zit er nog eentje wat het totaal op 20 breng van de 23 waar ik mee begonnen was. Dus, al met al, ondanks de extreem oostelijke wind valt de schade reuze mee.  

Uien, knoflook en lijnzaadolie

In mijn vorige Kijk op was ik het eigenlijk vergeten. Maar sinds twee weken ben ik ook weer begonnen met bovengenoemde producten. De lijnzaadolie krijgen de duiven zo een keer of drie per week over het voer heen. Werkelijk, het worden plaatjes en na de rui voelen ze aan als fluweel. In het drinkwater ben ik begonnen om een week lang uien in de pan te hebben afgewisseld door een week een bolletje knoflook per pan. Dagelijks gewoon met water bijvullen en iedere zaterdag worden de pannen goed schoongemaakt en voor een week weer weggezet in de hokken. Puur natuur en kwaad kan het zeker niet, nee, het zal eerder juist goed doen!!! 

Marijke Vink

Ik kreeg een reactie binnen om de link van de reportage van Marijke Vink eens mee te nemen in mijn wekelijkse verhaaltje. Nou, bij deze...

Schenking Koop 27 Comb. Braad de Joode

Met de nodige aandacht heb ik het stuk zitten lezen op Pipa van de genoemde combinatie. Als ik dit stuk gelezen heb ben ik blij dat ik van dit soort mannen ook een schenking heb gekregen voor de verkoop van de Samenloop voor Hoop. Nieuwsgierig naar het stukje: De combinatie Braad de Joode

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar weer eens bij laten.....

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.